Vrijzinnig Assen

VVP

De bril van Jasper

De bril van Jasper

Vrijzinnigen zijn oud

Vrijzinnigen zijn oud

Vrijzinnigen zijn oud. Dat hoor ik nogal eens, als argument om niet bij vrijzinnigen te willen horen. Oud, dat wil zeggen dat er geen toekomst in zit. Het is een uitstervend ras, een aflopende zaak. Ik ben zelf natuurlijk het levende bewijs van het tegendeel. Als veertiger hoop ik nog een hele tijd mee te gaan.

Bloesem

Bloesem

En dan is het opeens volop lente! We zijn getrakteerd op prachtige paasdagen, zonovergoten, bloesem in de bomen. We kunnen naar buiten, we kunnen genieten, van de natuur en van mensen om ons heen. Het leven krijgt weer kleur.

Iets doen

Iets doen

Wat kunnen we doen? Bijna twee weken na het begin van de oorlog in Oekraïne komt deze vraag naar boven. We zijn geschokt door wat er gebeurt en door de beelden die we zien. We vragen ons af wat de gevolgen zullen zijn, in de eerste plaats voor al die mensen die er nu middenin zitten en geen kant op kunnen, maar daarna toch ook voor onszelf. Is er een kans dat het onze kant op komt? We willen graag iets doen, om de mensen daarginds te helpen. We willen iets doen, om nog erger te voorkomen.

Het virus van de angst

Het virus van de angst

Angst is een bijzonder verschijnsel. Iedereen heeft angst, als het goed is, want angst is op zich heel nuttig. Zonder angst kun je als mens niet overleven. Wie geen enkel gevaar ziet, krijgt zomaar een ongeluk dat al snel fataal kan zijn. Gelukkig hebben we een systeem in ons lijf dat ons tijdig kan waarschuwen. Angst is bij iedereen ingebakken

Kerstverlichting

Kerstverlichting

De dagen zijn kort. Zo kort als het kan, in ons deel van de wereld. De meeste uren van het etmaal worden gekleurd door de nacht: donker. En er zijn dagen bij waarop het nauwelijks licht wil worden, zelfs niet midden overdag. Dan kun je de lamp de hele dag aanhouden.

Durven

Durven

September 2021, een nieuw verenigingsseizoen is begonnen. We zijn hoopvol begonnen, met een startzondag en een kalender die vol staat met activiteiten.

[12  >>