Vrijzinnig Assen

VVP

De bril van Jasper

De bril van Jasper

Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierigheid

Wat zijn de mensen bij Vrijzinnig Assen nieuwsgierige mensen! Ik bedoel dat in de goede zin van het woord. Dat viel me direct op bij de eerste ontmoeting in het ‘winterseizoen’ dat net is begonnen. We zijn weer begonnen en daar ben ik blij mee. We organiseren allerlei activiteiten, we kunnen elkaar ontmoeten en ons laten inspireren. Echt mooi werk is dat, zowel voor de organisatoren als de deelnemers. Daar doen we het voor!

Jona

Jona

Jona

Als vrijzinnigen zijn we niet eenkennig, maar we weten waar we vandaan komen, namelijk uit de christelijke traditie. We laten ons als eerste inspireren door christelijke bronnen. Dus meestal kies ik op zondag voor een lezing uit de bijbel, soms aangevuld met teksten uit andere tradities.

Levensvragen

Levensvragen

Wat zijn levensvragen? En hebben alle mensen daar last van?

Levensvragen steken vaak de kop op als het leven niet meer vanzelfsprekend is. Daar heeft niet iedereen last van, gelukkig niet. Maar vroeg of laat komen die momenten in ieders leven voorbij.

Vrijzinnigen zijn oud

Vrijzinnigen zijn oud

Vrijzinnigen zijn oud. Dat hoor ik nogal eens, als argument om niet bij vrijzinnigen te willen horen. Oud, dat wil zeggen dat er geen toekomst in zit. Het is een uitstervend ras, een aflopende zaak. Ik ben zelf natuurlijk het levende bewijs van het tegendeel. Als veertiger hoop ik nog een hele tijd mee te gaan.

Bloesem

Bloesem

En dan is het opeens volop lente! We zijn getrakteerd op prachtige paasdagen, zonovergoten, bloesem in de bomen. We kunnen naar buiten, we kunnen genieten, van de natuur en van mensen om ons heen. Het leven krijgt weer kleur.

Iets doen

Iets doen

Wat kunnen we doen? Bijna twee weken na het begin van de oorlog in Oekraïne komt deze vraag naar boven. We zijn geschokt door wat er gebeurt en door de beelden die we zien. We vragen ons af wat de gevolgen zullen zijn, in de eerste plaats voor al die mensen die er nu middenin zitten en geen kant op kunnen, maar daarna toch ook voor onszelf. Is er een kans dat het onze kant op komt? We willen graag iets doen, om de mensen daarginds te helpen. We willen iets doen, om nog erger te voorkomen.

[12  >>