Vrijzinnig Assen

VVP

Inspiratiebijeenkomst met Duo Malka

Inspiratiebijeenkomst met Duo Malka

Zondag 17 maart brengt het Duo Malka een programma van Jiddische liederen van poëtische composities afgewisseld door volks- en theaterliederen. Wat het duo Malka bijzonder maakt is dat veel van hun liederen nauwelijks door anderen worden uitgevoerd, en dat ze de teksten brengen als verhalen met een betekenis.

Tussen de liederen door zal hierover dan ook vertelt worden.
Het duo Malka bestaat uit Carla da Silva, zangeres en Bunna Arends, pianiste. Hun jarenlange vriendschap laat zich muzikaal vertalen in gelijkgestemdheid en in de uitvoering, door hun anders zijn, vullen ze elkaar prachtig aan. Het grootste deel van het programma is zang en piano, waarin de pianopartij veel meer is dan alleen begeleiding. Daarnaast zingen zij ook twee-stemmig (a capella).

Wat betekend Duo Malka? Malka is een Hebreeuws/Jiddische meisjesnaam die veel in liedjes voorkomt, vaak als Malkele, wat kleine Malka betekent. Het is afgeleid van het Hebreeuwse woord voor koningin.

We houden deze inspiratiebijeenkomst op de middag, en wel zondag 17 maart van 14.30 tot 16.15 uur in de Doopsgezinde kerk, Oranjestraat 13, 9401KE Assen. In de pauze schenken we een kopje koffie/ thee met wat lekkers. Na afloop is er gelegenheid een glaasje sap of wijn te drinken en even na te praten.
U kunt gratis parkeren op de Oostersingel, Stationsstraat en langs de Industrieweg ter hoogte van Hendrik de Ruiterstraat. Niet in de Oranjestraat en omliggende straten, dat is alleen voor vergunninghouders.
Na afloop staat de weegschaal klaar voor uw vrijwillige bijdrage.

De programma commissie

 

 

Deel dit