Vrijzinnig Assen

VVP

Lintje voor Marian Dikken

Lintje voor Marian Dikken

Op de tonen van 'Binnenkomst van de notabelen' van François Couperin kwamen ze binnen: burgemeester Marco Out met familie en vrienden van Marian.
De burgemeester sprak eerst in het algemeen over Vrijzinnig Assen. Onder een andere naam, maar met dezelfde beginselen bestond Vrijzinnig Assen vorig jaar 115 jaar.

2021 09 12 03Drijvende krachten maken een vereniging vitaal.
Marian Dikken is zo’n drijvende kracht: organiserend, in stilte werkend, met een groot bindend vermogen, geen woorden maar daden! Zij werd geboren in Rotterdam in 1946. Zij is vrijwilliger in hart en nieren, een inspirerende coördinator, duizendpoot met scherp oog voor haar medemensen en... ze kan ook nog heerlijke taarten bakken! Het heeft de koning behaagd Marian te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Foekje Dijk had de eer haar 'het lintje' op te spelden. Een warm applaus voor de burgemeester en Marian volgde!

Een volgende spreker nam plaats achter de microfoon: Henk van den Poll sprak namens het bestuur van Vrijzinnig Assen Marian toe. Hij vertelde wat er zoal ondernomen moest worden om iemand in aanmerking te laten komen voor een lintje. Een probleem, want hoe zoiets te organiseren zonder dat Marian dat te weten komt? Namens het bestuur werd zij heel hartelijk bedankt en haar wordt alle goeds toegewenst.

Een blij verraste Marian sprak daarna een dankwoord uit.

Deel dit