Vereniging van Vrijzinnige Protestanten

VVP

Over de staldeur ...

Over de staldeur ...

Gouden bal

Gouden bal

Soms zie ik haar nog zo levendig voor me, dan lijkt het alsof ze naast me zit: ik zie dan haar lippen bewegen en hoor haar stem. Het gedicht kent ze uit haar hoofd. Op een bepaalde manier lijkt het haar troost te geven.

Kwetsbaar

Kwetsbaar

Het kan zomaar toeslaan. Van de ene op de andere dag een onomkeerbare aanslag op je vitaliteit. Zo sta je nog de heg te snoeien of de afwas te doen, en het volgende moment vloeien alle krachten weg en treedt letterlijk en figuurlijk verlamming in. Het kan iedereen overkomen, behalve jezelf. Totdat ...

Klussend het nieuwe jaar in

Klussend het nieuwe jaar in

Ze zijn druk bezig om haar nieuw gekochte huis op te knappen. De moeder, de tante en haar broer. Samen plinten en kozijnen schilderen, keukengerei ophangen, elektriciteitsdraden verleggen... Kortom, een drukte van jewelste om het nieuwe huis uit de jaren dertig bewoonbaar te maken.

Adventsgedachten

Adventsgedachten

Van een goede vriendin kreeg ik een boek, verrassend getiteld: 'Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt.' Onmiddellijk moest ik denken aan de kerkelijke adventsperiode. Immers, dat is bij uitstek een tijd om even een pas op de plaats te maken, stilstaan bij de dingen die komen gaan.

Tot in eeuwigheid ...

Tot in eeuwigheid ...

Als kind fascineerden mij de laatste zinnen van het 'Onze Vader' mij bovenmate. Destijds was het de gewoonte dat dit gebed voorafgaand aan iedere maaltijd gebeden werd. Na het eten kwam die andere bede: 'Wij danken U van harte, voor nooddruft en voor overvloed...' Ook al zo’n fascinerend begin.

Identiteit

Identiteit

Hij moest voor een nieuw identiteitsbewijs naar het gemeentehuis. De ellende was, dat hij maar niet kon onthouden hoe dat ook al weer heette. Het is natuurlijk ook best een moeilijk woord, 'identiteitsbewijs'. Desalniettemin, het moest, dus toog hij moedig naar de balie van het gemeentehuis.

Zoeken

Contact

VVP Assen

secretaris:
J. van den Poll
tel. 0592 - 37 30 50
vvpassen@gmail.com

VVP Assen op Twitter

Agenda

22 Feb 2018
Odd Fellowhuis

"Leegte achter de dingen" ds. Claartje Kruijff


25 Feb 2018
Jozefkerk

Kerkdienst gezamenlijk VVP Assen en wijkgemeente Jozefkerk Foekje Dijk


01 Maa 2018
De Schulp

Levenkring


01 Maa 2018
De Schulp

Leerkring


08 Maa 2018
Overige

PRed Commissie