Vrijzinnig Assen

VVP

Inspiratiebijeenkomsten

Inspiratiebijeenkomsten

Universeel Soefisme

Universeel Soefisme

Op donderdag 17 november 2022 was onze gastspreker Gert van de Zande. Gert is voorzitter van de vereniging Universeel Soefisme Assen. Ondanks het onstuimige weer waren er zo’n dertig belangstellenden aanwezig in ons gebouw aan de Selma Lagerlöflaan, waaronder ook verschillende bezoekers van buiten onze vereniging.

Theatersolo door Kirsten Benschop

Theatersolo door Kirsten Benschop

Op de avond van 27 oktober 2022 was de kerkzaal van het Apostolisch Genootschap omgevormd tot een theater. Doordat in de uit-agenda’s van verschillende kranten aandacht was geschonken aan deze Inspiratiebijeenkomst van Vrijzinnig Assen waren er veel meer belangstellenden dan alleen de leden.
Kirsten presenteerde op een podium van enkele vierkante meters met slechts enkele attributen een heel mooie theatershow.

Zin in de ouderdom

Zin in de ouderdom

De Inspiratiebijeenkomst op 20 april had als thema 'Zin in de ouderdom'. De spreker was Jan van Baardwijk, die samen met René Rosmolen een boek schreef over ouderdom met dezelfde titel. Jan van Baardwijk is predikant in Amersfoort en merkte ook daar dat ouderenwerk, zoals dat al zo lang plaatsvond in kerken, niet meer van deze tijd is.

Viva La Frida!

Viva La Frida!

Op 16 februari 2022 vond een goed bezochte inspiratiemiddag plaats over het leven en werk van Frida Kahlo. Margaret Breukink, van Margaret Art, vertelde met veel enthousiasme over deze bijzondere Mexicaanse kunstenares.

Er was eens ...

Er was eens ...

Er was eens een dame die de kunst verstond om boeiend te vertellen. Ze werd uitgenodigd door de programmacommissie van Vrijzinnig Assen om een verhalenmiddag te verzorgen. Ze koos daarvoor uit verhalen van Anton Tsjechov en Godfried Bomans twee heel mooie.