Vrijzinnig Assen

VVP

Er was eens ...

Er was eens ...

Er was eens een dame die de kunst verstond om boeiend te vertellen. Ze werd uitgenodigd door de programmacommissie van Vrijzinnig Assen om een verhalenmiddag te verzorgen. Ze koos daarvoor uit verhalen van Anton Tsjechov en Godfried Bomans twee heel mooie.

r was eens een dame in Hoogeveen die de kunst verstond muziekinstrumenten te bespelen, niet alleen een gitaar, ook allerhande andere instrumenten. Op een dag ontmoetten die twee dames elkaar. Ze dachten dat beide kunsten heel goed te combineren waren. De musicus zou haar zelf gecomponeerde liederen met gitaarbegeleiding kunnen spelen als aanvulling op de verhalen. En ze zou achtergrondmuziek kunnen laten horen bij de verhalen. Zouden ze daarmee samen niet een sfeervolle middag kunnen verzorgen?

2021 11 11 03

De bezoekers van de Inspiratiemiddag op 11 november vinden dat die twee er volledig in zijn geslaagd om een sfeervolle middag te verzorgen.
Tussen het sprookjesachtige verhaal over Tatjana van Tsjechov en het sprookjesachtige verhaal over Abel van Godfried Bomans was een thee/koffiepauze. Toen werd al overduidelijk hoe Peterine Kooijmans en Marja ’t Hart Wijnhorst erin slaagden te boeien met verhalen en muziek. Verschillende bezoekers dachten terug aan de verhalen die vroeger op school, bij geschiedenis bijvoorbeeld, werden verteld. En wat ook te horen was in de pauze: een compliment voor de vicevoorzitter van de vereniging die de Inspiratiemiddag opende beginnend met 'Er was eens ...'! Zo origineel en zo fijntjes refererend aan hoe Vrijzinnig Assen omgaat met verhalen: ieder op zijn eigen wijs!

 

Deel dit