Vrijzinnig Assen

VVP

Kerkdiensten

Kerkdiensten

 

Op deze pagina kunt u de laatste  kerkdienst beluisteren en verslagen van de voorgaande kerkdiensten lezen.
Ook kunt u de bijbehorende liturgie bekijken. 


Beluister de laatste kerkdienst

https://soundcloud.com/vvp-assen/30-mei-2021-jasper-van-der-horst-vuur

BEKIJK DE LITURGIE

Paasviering 2021

2021 02 14 01De Paasviering met voorganger Jasper van der Horst  van zondag 4 april 10:30 uur. (Video 37 minuten)

Bekijk »

Meditatie in de veertigdagentijd

2021 02 14 01Het is tijd om stil te staan bij het lijden dat er is in deze wereld, niet alleen bij onszelfen in onze directe omgeving, maar ook verder weg. De wereld staat in brand, op heel veel plaatsen, bij ontelbaar veel mensen. (Video 20 minuten)

Bekijk »

Het geheel

Het geheel

Zes mensen kunnen het geheel maken. Dat gebeurde op zondag 28 februari:
een kosteres, twee technici voor geluid en beeld, een ouderling van dienst, een voorganger en een organist/pianist. Zij verzorgden een live kerkdienst rond het thema 'Het geheel'.

Aarde en Adem

Aarde en Adem

We zitten hier in een mooie lentetuin, zei Fride Bonda, de voorganger in de dienst van verbintenis op 24 januari. Die voorjaarstuin was het liturgisch centrum van het gebouw van het Apostolisch Genootschap. Leden van het bestuur van Vrijzinnig Assen hadden die metamorfose verricht met heel veel bloemen, planten en bolletjes, aangeleverd door leden van Vrijzinnig Assen.

Oudejaarsdienst

Oudejaarsdienst

Met drie personen zaten we voor de televisie te kijken en luisteren naar de livestream van de Oudejaarsdienst. Wat een tegenstelling met vorig jaar, maar wat was het fijn dat dit mogelijk was, ook omdat het de allerlaatste keer was dat Foekje Dijk voorging als predikant van Assen.

[12  >>