Vrijzinnig Assen

VVP

Op een terrasje

Op een terrasje

Het is donderdag 20 mei, een prachtige zonnige dag, de enige tussen de buienrijke dagen. Na lange tijd, te lang voor velen, kunnen we weer samen zijn, buiten, niet in een tuin bij één van de leden van Vrijzinnig Assen, maar op het terras van Ponderosa aan de Heklaan in Assen.

We zijn met zo'n 30 mensen. We kunnen ruim zitten en al gauw wordt er 'bij'gepraat. Een feestelijk middag, omdat het zo lang geleden is ondertussen, met koffie, een lekker gebakje, een drankje en heerlijke borrelhapjes. Nadat onze voorzitter Betteke (deze keer is het niet het lot van de voorzitter maar een voorrecht het woord te mogen voeren) ons weer een mooi verhaal vertelt uit een prachtig (kinder)boek uit haar eigen bibliotheek komt even later onze voorganger Jasper aan de beurt:
'Ik ken jullie allemaal, bij iedereen thuis op bezoek geweest, maar nu voor de eerste keer zoveel bij elkaar. Het voelt als een maiden speech die ik nu zal uitspreken'. Jasper vertelt wat coronatijd met ons doet, gedaan heeft, hoe we het hebben ervaren, was het alleen gemis, of geeft het ook mogelijkheden, wellicht hebben we een andere manier leren kennen van leven die we vast willen houden, naast het gemis van de ontmoeting met elkaar.

Het is bijna Pinksteren, wat betekent dat voor ons, voor de één een christelijke feestdag, voor de ander alleen maar een extra vrije dag. Waar zitten wij als vrijzinnigen? Het is het feest van de geest, van de inspiratie, van een open houding, open staan voor nieuwe inzichten wat je onverwacht ingeblazen kan worden, afwachten wat er gebeurt, je laten inspireren, elkaar inspireren.

Deze woorden met ons meenemend, drinken we nog wat met elkaar en voordat de kou zijn intrede doet, vertrekken we aan het einde van de middag geïnspireerd en voldaan naar huis.

Edith Potjer

 

Deel dit