Vrijzinnig Assen

VVP

Zhineng qigong

Zhineng qigong

Een moeilijk woord voor eenvoudige oefeningen om fit en stressvrij te blijven.
Het is een bewegingsleer uit China, waar gezond zijn en blijven tot een tweede natuur is geworden. Het zou wel eens een oplossing kunnen zijn om in onze overprikkelde, westerse wereld staande te blijven.

Namen in de begintijd van de aandacht voor deze nieuwe leer vooral chronisch zieken en spiritueel geïnteresseerden deel aan de oefeningen, meer en meer kiezen veel zakenvrouwen- en mannen er voor om via deze bewegingsleer geestelijk en emotioneel fit te blijven.

Qigong doet de energie (qi) stromen door oefeningen (gong). De qigong die hiervan het resultaat is zorgt voor doorstroming van energie. Aandacht en focus zijn kernwoorden. Deze vorm van gezondheidsherstel door middel van speciale oefeningen (in China bestaan ziekenhuizen die louter 'draaien' op Zhineng gigong!) kan op den duur veel medicijnbesparing opleveren, maar vooral een gezonde geest in een gezond lichaam.
We nodigden Hellen Rommers uit om vanuit haar ervaringen en praktijk hier iets meer over te vertellen. Onderstaand een impressie.

 

Zhineng Qigong – een inspirerende middag,

Op 14 november jl. ontmoetten wij elkaar en Hellen Rommers in het Odd Fellowhuis.
Na een wat moeizame start (de microfoon werkte niet ondanks verwoede pogingen van de meest technische dames uit ons midden.  Maar leve Johan Dijks!) legde Hellen ons de basisprincipes uit van genoemde Chinese bewegingsleer: het gaat om het holistische idee dat lichaam en geest elkaar wederzijds beïnvloeden.
Door oefeningen kunnen mensen zich bekwamen in het praktijk brengen van een en ander; wij werden uitgenodigd om de proef op de som te nemen. Iedereen deed in elk geval verwoede pogingen om hierin te slagen. Hellen beantwoordde veel vragen en werd door Foekje Dijk namens allen hartelijk bedankt voor haar inspirerende lezing.

Tieneke Nawijn

 

 

 

 

Deel dit