Vrijzinnig Assen

VVP

Kerkdiensten

Kerkdiensten

 

Op deze pagina kunt u de laatste  kerkdienst beluisteren en verslagen van de voorgaande kerkdiensten lezen.
Ook kunt u de bijbehorende liturgie bekijken. 


Startzondag 12 september

anderen

Op zondag 12 september om 14.30 uur begon de dienst van Vrijzinnig Assen die dit keer in de Jozefkerk gehouden werd.
Voorganger was Jasper van der Horst.
Het thema van de dienst: 
Leven is durven

Bekijk de kerkdienst »

Het geheel

Het geheel

Zes mensen kunnen het geheel maken. Dat gebeurde op zondag 28 februari:
een kosteres, twee technici voor geluid en beeld, een ouderling van dienst, een voorganger en een organist/pianist. Zij verzorgden een live kerkdienst rond het thema 'Het geheel'.

Aarde en Adem

Aarde en Adem

We zitten hier in een mooie lentetuin, zei Fride Bonda, de voorganger in de dienst van verbintenis op 24 januari. Die voorjaarstuin was het liturgisch centrum van het gebouw van het Apostolisch Genootschap. Leden van het bestuur van Vrijzinnig Assen hadden die metamorfose verricht met heel veel bloemen, planten en bolletjes, aangeleverd door leden van Vrijzinnig Assen.

Oudejaarsdienst

Oudejaarsdienst

Met drie personen zaten we voor de televisie te kijken en luisteren naar de livestream van de Oudejaarsdienst. Wat een tegenstelling met vorig jaar, maar wat was het fijn dat dit mogelijk was, ook omdat het de allerlaatste keer was dat Foekje Dijk voorging als predikant van Assen.

Adventsdienst

Adventsdienst

Het thema van de adventsdienst op 20 december 2020 was 'Licht dat nooit meer dooft...' Wat was de dienst totaal anders dan we hadden gehoopt, maar de dienst was online te volgen. Een primeur, terwijl dit de laatste adventsviering in Assen was met onze Foekje Dijk.