Vrijzinnig Assen

VVP

Terug naar de bron-3

Terug naar de bron-3

Voor mij een experiment, en voor jullie misschien ook, maar terwijl de sneeuwvlokjes langs mijn raam voorbijkomen, ga ik eens proberen een stukje te schrijven voor onze site. Ik hoop dat het originele verzoek van Jasper en Theun om op deze manier dingen met elkaar te gaan delen tot veel respons zal leiden!

ER In deze rare en soms moeilijke tijd past het thema in elk geval alvast heel goed, wat mij betreft. Ik ben veel meer thuis dan ik gewend was. De kasten zijn inmiddels opgeruimd, en veel oude spulletjes kwamen weer eens door onze handen. Sommige dingen hebben het pand verlaten, via de garage naar de kringloop. Andere dingen die op zolder waren beland werden na jaren eindelijk eens ergens opgehangen. De muren zijn opnieuw geschilderd, en alle hoekjes waar je met een kwast of roller maar moeilijk bij komt zijn weer verkend en nieuwe ideeën over de inrichting van ons huis borrelden op. Alle huiselijkheid maakte af en toe wat nostalgisch, maar ik vond het ook fijn dat er minder “moest”.

Ik ben mijn eigen brood gaan bakken, en heb afgelopen zomer tomaatjes en paprikaatjes gekweekt in de vensterbank. Veel Staatsbosbeheer wandelingen in de omgeving hebben we verkend (tip: die bij Amen is prachtig!), en wat een verrassend mooie plekjes heel vlakbij hebben we ontdekt.

Met een vriendin die in Utrecht woont zit ik nu samen op yoga. We volgen allebei tegelijk de lessen via internet. Ik op mijn laptop, die voor dat doel tussen het wasrek en de strijkplank opgesteld staat, en zij half onder haar bureau waaraan ze nu bijna een jaar thuiswerkt.

De neiging om naar nieuwe gebeurtenissen toe te willen leven zit in ons allemaal wel een beetje ingebakken denk ik. Maar nu we gedwongen zijn het dichter bij huis te zoeken heeft dit voor mij, en ik hoop ook voor jullie, toch mooie dingen meegebracht. Een soort terug gaan naar de bron, in de zin van een nieuwe waardering van het  van het alledaagse.

Ten slotte hoop ik vooral dat we straks elkaar “gewoon” weer zullen zien. Omdat dat toch bijzonder is gebleken, meer dan we ooit hadden gedacht.

ER

09-02-2021

Deel dit