Zingen met hart en ziel

Adres: Beeklaan 535
Van: 15 Nov 2017 om 14:00
Tot: 15 Nov 2017 om 16:00

 

Omschrijving

Zingen met hart en ziel (o.l.v. Hanna Rijken)

In deze workshop staan zingen en spiritualiteit centraal. Deze twee zijn nauw met elkaar verbonden. Spiritualiteit is afgeleid van het Latijnse ‘spiritus’ en is terug te voeren op het Hebreeuwse woord ‘ruach’, dat geest, en ook adem betekent. Adem is de basis van het zingen. We beginnen deze avond dan ook vanuit het ademen. Vervolgens verkennen we zingend aan de hand van een thema verschillende muzikale stromingen en tradities. Samen zingen schept een band! We kunnen in overleg kijken waar uw voorkeur naar uitgaat, zo is het mogelijk te zingen uit het liedboek of Engelse hymns uit het Liefste lied voor overzee of ...

Hanna Rijken

Hanna Rijken is musicus en theoloog. Zij werkt als promovendus liturgiewetenschappen aan de PThU Amsterdam aan een promotieonderzoek over de Choral Evensong in Nederland. Ook is zij docent Liturgiek aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Zij is oprichter en artistiek leider van het Vocaal Theologen Ensemble en de Buitenschoolse Koorschool Utrecht en Musical Advisor van de Dutch Church in Londen. Ze was redactielid van het Liedboek en geeft regelmatig cursussen kerkmuziek en liturgie aan theologiestudenten en predikanten aan de PThU.
www.hannarijken.nlSteun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Column

  • Column: Zonder dogma's gaat het geloof spreken

    Wat gebeurt er als we de dogma's laten vallen? Wat blijft er over? Erik Jan Tillema denkt dat we niet bang hoeven te zijn voor de gevolgen.