Muziek uit de hemel

Adres: Kerkplein 4, Lekkerkerk
Van: 11 Maa 2018 om 15:00
Tot: 11 Maa 2018 om 16:30

 

Omschrijving

OMSCHRIJVING


In deze bijeenkomst laat ds. Theo Hop uit Hillegom muziek horen uit de Russisch Orthodoxe Kerk. Hij is een groot kenner en liefhebber van deze muziek. Iedereen die de muziek hoort is onder de indruk: de meeslepende melodieën, de lage basstemmen, de muzikale afwisselingen. In de met veel kaarsen en iconen versierde kerk klinkt de muziek op zijn mooist. Uitgelegd wordt waarom er geen muziekinstrumenten gebruikt worden. Waarom men in Rusland staat in de kerkdienst. Waarom er zoveel kaarsen branden. Ook veel andere vragen komen aan de orde. De ervaring leert dat deze muziek mensen heel diep kan raken. Ze is ook indrukwekkend mooi. Toen mensen uit Kiev in 988 de Liturgieviering in Constantinopel meemaakten, zeiden ze: 'De muziek is zo mooi. Soms wisten we gewoon niet of we op aarde of in de hemel waren'. Vandaar de titel van deze lezing: ‘Muziek uit de hemel’. Genoeg reden dus om te komen luisteren of het lukt om ook u in hogere sferen te brengen door de muziek uit de Russisch Orthodoxe Kerk. Het wordt een bijeenkomst waar u vast met veel goede herinneringen aan terug zult denken. Van harte welkom dus!

theohop310

Theo Hop is sinds 2011 emeritus dominee van de PKN. Vanaf 1974 heeft hij gewerkt in Veenwouden, Deventer en Willemsoord. Nu woont hij in Hillegom en preekt nog in de omgeving.

“Ik houd ervan om van een kerkdienst iets bijzonders te maken. Er is zoveel mooi materiaal dat mensen aanspreekt en prima gebruikt kan worden.”


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

27 Sep 2018
Oudshoornse Kerk

Lezing 'Reis door het heelal'


05 Okt 2018
Zoetermeer Adventskerk

Lezing 'Donald Trump, God en de waarheid'


14 Okt 2018
Assen DG-kerk

Inspiratie: ‘Route voor een ongewone reis’


Column

  • Column: Hoe storend religie kan werken

    In ethische discussies moet religie geen grote rol spelen. De ratio en die ene regel uit de evangeliën des te meer, aldus Arne Jonges.