Die Winterreise in woord en beeld

Adres: Witterhoofdweg 1
Van: 19 Apr 2018 om 20:00
Tot: 19 Apr 2018 om 22:00

 

Omschrijving

‘Winterreise verbeeld’

‘In Winterreise kan een zanger levenslang dwalen’, aldus een zangpedagoog. Niet alleen een zanger, ook een beeldend kunstenaar kan zich een leven lang bezig houden met de weergaloze muziek van componist Franz Schubert. 

De Zwolse kunstenaar Thijs Kwakernaak is onze gast.
Deze kunstenaar maakte de reis van de hoofdpersoon, 'de wandelaar' in de liederencyclus, intens mee. Hij verbeeldde letterlijk in hout zijn eigen existentiële tocht naar dat innerlijk.

Thijs Kwakernaak

In Winterreise verlaat de door zijn geliefde afgewezen reiziger de stad en trekt door de winterse natuur: een tocht vol eenzaamheid en gebrokenheid. Hij doolt langs witte akkers en gestorven bloemen, over harde ijskorsten waaronder gevaarlijke stromen bruisen en door diepe rotskloven. Een fascinerende reis, bezaaid met dwaallichten, kraaiende hanen, krijsende raven, grommende honden en rammelende ketens.

Op donderdagavond 19 april a.s. komt de kunstenaar met een aantal van zijn beelden naar Assen. Daar zal hij, in een samenspel van muziek, beelden en woorden, met Foekje Dijk dieper ingaan op de reis naar die existentiële ontmoetingen met het innerlijk en tegelijkertijd naar de onbekende verten. We luisteren naar enige van de 24 liederen uit de liederencyclus, kijken naar de beelden en horen wat de kunstenaar meemaakte tijdens zijn eigen Winterreise.  Voor de fijnproevers: de muzikale uitvoering die we beluisteren is van Matthias Goerne (bariton) en Graham Johnson (piano) uit 1996.

Er is bewust gekozen voor Het Schakelveld: grote zaalruimte en vrij parkeren. Mocht de afstand bezwaarlijk zijn, we regelen graag het vervoer voor u! Van harte welkom.

Zoals meestal staat na afloop de weegschaal weer klaar, waarin u een gift kunt doen. We denken daarbij aan (minimaal) € 5,-

Download hier de flyer

 

 

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

07 Mei 2018
Zoetermeer Adventskerk

Lezing 'Bidden als levenskunst'


10 Jun 2018
Assen DG-kerk

Lezing over Charlotte Salomon


Column

  • Column: Leve het christelijke polytheïsme!

    Erik Jan Tillema beweert dat het christelijke geloof een veelgodendom is, en dat is helemaal niet erg.