Jacob Slavenburg en een reis langs de mysteriën

Adres: Hofstraat 1
Van: 26 Mei 2018 om 14:00
Tot: 26 Mei 2018 om 16:00

 

Omschrijving

‘Een gouden draad door de mensheids-geschiedenis’. Zo noemt de bekende gnosticus Jacob Slavenburg de parallellen tussen verhalen uit mysteriereligies en uit bijvoorbeeld het christendom. Maar wat vertellen die verhalen ons? Hebben wij wel door wat we lezen?

Tijdens de Algemene Vergadering van de VVP Nederland op 26 mei houdt Slavenburg een lezing met als titel ‘Reis langs de mysteriën’. Hij focust daarin op het aspect van de ‘hemelreizen’. Dat is niet alleen een christelijk thema; het speelt ook een rol in mysteriereligies uit oude tijden. De betekenis van die verhalen is vaak eeuwenlang doorgegeven, van ingewijde op ingewijde.

Slavenburg zal uitleggen op wat voor manier we naar de symboliek in deze verhalen kunnen kijken en vertelt hij hoe we het mysterie kunnen laten spreken.

Al vele jaren verdiept Slavenburg zich in dit onderwerp, met name de gnostiek. Hij heeft veel boeken op zijn naam staan en verzorgt daarnaast lezingen en biedt cursussen aan.

De Algemene Vergadering op 16 mei vindt plaats in de Bleekkerk in Almelo. Het bestuurlijke deel van de vergadering begint om 11.00 uur. De jaarrekening, begroting en bestuursverkiezingen van de vereniging staan dan op de agenda. ‘s Middags na de lunch zal Slavenburg spreken. Zijn lezing begint om 14.00 uur.

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

26 Aug 2018
Naaldwijk Oude Kerk

Ontmoetingszondag in Naaldwijk


01 Sep 2018
Foreestenhuis Hoorn

Vrijzinnig Event Noord-Holland in Opschudding


Column

  • Column: Hoe storend religie kan werken

    In ethische discussies moet religie geen grote rol spelen. De ratio en die ene regel uit de evangeliën des te meer, aldus Arne Jonges.