Lezing 'Donald Trump, God en de waarheid'

Adres: Burgemeester Colijnstraat 24
Van: 14 Feb 2019 om 20:00
Tot: 14 Feb 2019 om 22:00

 

Omschrijving

Donald Trump, God en de waarheid (lezing door Robin de Wever)

 

Miljoenen Amerikanen geloven dat Donald Trump zijn presidentschap dankt aan goddelijk ingrijpen. Hoe kan dat? En waarom blijven conservatieve christenen in groten getale achter hem staan?

 

Godsdienstwetenschapper en religiejournalist Robin de Wever (Trouw, De Correspondent) schrijft veel over deze groep en reisde in aanloop naar de presidentsverkiezingen door de VS. Aan de hand van het nieuws rond de zogeheten ‘evangelicals’ verkent hij grote maatschappelijke ontwikkelingen. Zaken die veelal onderbelicht blijven en die ook in Nederland in opkomst zijn. De vermenging van religie en nationalisme, bijvoorbeeld. Maar ook de steeds moeizamere omgang met de waarheid.

 

Als politiek een stammenstrijd wordt en opponenten zich opsluiten in een eigen wereld met eigen feiten, kun je dan nog in debat? Is samenleven dan nog mogelijk?

 

Robin de Wever is religiejournalist voor met name Trouw. Vorige zomer heeft hij een reportage-reis gemaakt door de Bible Belt en in de krant en op de radio doet hij verslag van Trump en zijn christelijke achterban. www.robindewever.nl.

 

Robin de Wever in kleur