Zang en gitaar door Martijn van Kogelenberg

Adres: Jachtlaan 11
Van: 21 Okt 2018 om 15:00
Tot: 21 Okt 2018 om 16:30

 

Omschrijving

Bij de VVP in Leiden/Oegstgeest zijn de middagen met Martijn van Kogelenberg al jaren een groot succes en we zijn blij dat hij voor Vrijzinnig Perspectief ook in de rest van het land wil optreden. Over zijn passie en zijn programma’s zegt hij zelf het volgende:

 

“Muziek is iets dat eigenlijk mijn leven lang al bij mij hoort. In het bijzonder heb ik mij geïnteresseerd voor het Nederlandse cabaret/kleinkunst enerzijds – met name het wat oudere genre - en de maatschappelijk betrokken singer-songwriter anderzijds. Ik heb veel geluisterd naar Wim Sonneveld, Toon Hermans, Wim Kan, Fons Jansen, Don Quishocking, Kabaret Ivo de Wijs, Drs P, Jules de Corte enzovoorts. Daarnaast ben ik een liefhebber van bijvoorbeeld Bob Dylan, Leonard Cohen, Johnny Cash, Georges Brassens, Reinhard Mey en Ede Staal.

 

Vanaf mijn studietijd ben ik gitaar gaan spelen en gaan zingen – in het begin vooral Russische liedjes van Bulat Okudzhava, dat doe ik nog steeds graag, mijn laatste actieve overblijfsel van mijn studie Ruslandkunde. Vanaf ongeveer 2010 heb ik jaarlijks voor een Kring Kunst en Spiritualiteit van de Vereniging Vrijzinnige Protestanten Leiden/Oegstgeest muzikale programma’s gemaakt: van Franse chansons tot protestsongs. Ik heb daarbij steeds ook iets verteld over de componist/zanger en soms ook iets over de thematiek en de onderlinge samenhang van de nummers. Het lijkt mij leuk de programma’s die ik tot nu toe gemaakt heb, al dan niet gecombineerd, ook elders ten gehore te mogen brengen.”

 

Deze avond met Martijn van Kogelenberg heeft als thema 'Protestsongs'. U kunt luisteren naar  liederen van Pete Seeger, Bob Dylan, Wolf Bierman, Jules de Corte, Tom Leher, Vladimir Vysotski, Reinhard Mey en Louis Davids.Martijn van Kogelenberg

 

Martijn van Kogelenberg (37) woont met zijn vrouw en twee zoons in Leiden. In het dagelijks leven is hij werkzaam als docent en onderzoeker op het terrein van het privaatrecht aan de Universiteit Utrecht.