Lezing over Zhineng qigong

Adres: Hendrik de Ruiterstraat 2
Van: 14 Nov 2018 om 14:30
Tot: 14 Nov 2018 om 16:30

 

Omschrijving

 

Eh … wat zei u? Alleen al die vraag is reden genoeg om te komen naar deze bijzondere gemeentemiddag. Het duurt nog een poosje, maar deze middag opent een wereld die voor de meeste mensen een onbekende wereld is: de rijkdom van een Chinese meditatieve bewegingsvorm. In dit immens grote Aziatische land is het voor zeer veel mensen gebruikelijk om de dag te starten met qigong oefeningen: dit om hun lijf en geest soepel te houden. Hierin slagen ze vaak tot op hoge leeftijd!

Hellen Rommers, die in haar praktijd ‘De Vuurvlinder’ mensen met aan stress gerelateerde klachten helpt, laat ons kijken naar  hoe voor dit fenomeen van Zhineng qigong, in het vaak overstresste Nederland, steeds meer belangstelling bestaat. Wellicht gaan we zelfs een aantal eenvoudige oefeningen doen, waardoor die onbekende wereld duidelijker contouren krijgt.

Ervaring heeft geleerd, dat mensen met of zonder stress gerelateerde klachten, Zhineng qigong rust en energie geeft. Ja, zelfs een helende uitwerking heeft op de gezondheid.
We zijn zeer benieuwd.

Assen foto

Hellen Rommers werkte onder meer met meervoudig gehandicapte kinderen en in de kinderpsychiatrie. De laatste jaren is daar de bovenomschreven wereld van de Chinese Zhineng qigong bij gekomen.

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

18 Nov 2018
Grote Kerk, Lekkerkerk

Voorstelling 'De stem van zand en sterren'


22 Nov 2018
Oudshoornse Kerk

Lezing 'Krachtmeting kunstenaar en religie'


19 Jan 2019
Den Haag Houtrustkerk

Lezing over de islam door Kamel Essabane


Column

  • Column: Vergeten martelaar

    Naar aanleiding van het laatste nieuws over de moord op de IKON-journalisten in 1981, dacht Karl van Klaveren weer aan ruim dertig jaar geleden.