Lezing 'Het Evangelie volgens Vincent van Gogh'

Adres: Delfzichtweg 1 (ingang), Alphen aan den Rijn
Van: 25 Okt 2018 om 20:00
Tot: 25 Okt 2018 om 22:00

 

Omschrijving

Lezing ‘het Evangelie volgens Vincent van Gogh’ door de heer A. (Anton) Wessels

Vincent van Gogh schilderde nauwelijks bijbelse voorstellingen. Toch kun je een wereld van ‘geloof’ vermoeden in zijn hele oeuvre. Professor Anton Wessels wordt al jaren geboeid door het leven en werk van Vincent van Gogh en heeft twee boeken over hem geschreven.

In zijn 1e boek ‘Een soort Bijbel’ (1990) wil Wessels aantonen dat van Gogh geloof en godsdienst nooit vaarwel gezegd heeft. Voordat hij de roeping tot kunstenaar ging volgen, heeft hij een tijdlang als hulppredikant en evangelist gewerkt, maar is, volgens Wessels, later als schilder in zekere zin ook evangelist gebleven. Op deze avond zal de lezing (met power point presentatie) gaan geven over zijn 2e boek, ‘Het Evangelie volgens Vincent van Gogh’ (herdruk 2015) in drie aan Vincent zelf ontleende thema’s, die aan Vincent, de schilder en schrijver (van Brieven), zelf ontleend zijn, de spiritualiteit van Vincent - in woord en beeld- aan de orde stellen en ingaan op zijn geestelijke, literaire en artistieke inspiratiebronnen. De thema’s zijn: Droefheid en blijdschap, Duisternis en licht en De kunst van het leven.

De vrijzinnige studiekring wordt gehouden in de achterzaal van de Oudshoornse Kerk, Oudshoornseweg 90, Alphen aan den Rijn. Ingang achterzaal: Delfzichtweg 1, Alphen aan den Rijn.
Per lezing is de toegangsprijs € 5,00 per persoon.

 

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

18 Nov 2018
Grote Kerk, Lekkerkerk

Voorstelling 'De stem van zand en sterren'


22 Nov 2018
Oudshoornse Kerk

Lezing 'Krachtmeting kunstenaar en religie'


19 Jan 2019
Den Haag Houtrustkerk

Lezing over de islam door Kamel Essabane


Column

  • Column: Vergeten martelaar

    Naar aanleiding van het laatste nieuws over de moord op de IKON-journalisten in 1981, dacht Karl van Klaveren weer aan ruim dertig jaar geleden.