Vrijzinnig geloven

 

VVP

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Het motto ongedwongen geloven geeft aan waar wij voor staan: geloven met een open en kritische houding geïnspireerd door de Joods-Christelijke traditie met oog voor kunst, filosofie en wetenschap.
 
 

Column van de predikant - mei 2023

Column van de predikant - mei 2023
Taal voor vrijzinnigheid - Met Huub Oosterhuis’ overlijden is een markante dichter van vrijzinnige liedteksten heengegaan. Een bevlogen theoloog, die zich liet leiden door het visioen van de joodse profeten en de man van Nazareth.
 

Vrijzinnige zomerontmoetingen

Vrijzinnige zomerontmoetingen
In de zomer is er in de kerk niets te doen. Of toch wel? In onderstaand overzicht treft u activiteiten in de zomermaanden  bij verschillende kerken in de regio Haaglanden: vrij zinnige zomerontmoetingen. We heten u van harte welkom!
 

Taalboekje Oekraïeners

Taalboekje Oekraïeners
Liesbeth Kromhout heeft, met financiele ondersteuning van o.m. onze diaconie, een heel leuk geillustreerd en handzaam klein vertaalboekje voor Oekraiense vluchtelingenkinderen samengesteld. Dat is bedoeld als taalhandreiking voor ...
 

God in het digitale tijdperk

God in het digitale tijdperk
Technologische ontwikkelingen lijken onontkoombaar, je moet er wel in mee. Tegelijk boezemen ze ook angst in. Aan welke machten geven we ons eigenlijk over? We zouden er meer vat op willen hebben, tegelijk duizelt het ons ...
 

Rilke en de wijsheid

Rilke en de wijsheid
In de jaren ‘60 en ‘70 zijn velen van ons in aanraking gekomen met de bevrijdingstheologie of er mogelijk zelf actief bij betrokken geweest. In twee bijeenkomsten wil Anja Schaafsma met ons bespreken hoe relevant deze beweging ...
 

Even een groet - 94

Even een groet - 94
Genezen door aandacht - Opeens voelde ik het. Deed ik het. Wat ik ooit gelezen had in een boek met de veelzeggende titel ‘Hoe een mysticus de afwas doet’, deed ik ineens. Het was iets heel banaals. Iets waar je normaliter geen aandacht voor hebt ...
 

Meditatievesper

Meditatievesper
Stilte zoeken is iets wat mensen van nature doen als hun hoofd overloopt. Door stil te worden, vind je kracht in jezelf. Tweemaal per maand oefenen we ons in dit geheimenis. Vooraf is er thee. Om vijf uur lopen we de kerk in en voelen hoe de grond ons draagt.
 

Verhuur en beheer

Verhuur en beheer
De Houtrustkerk kan per dagdeel worden gehuurd voor conferenties, vergaderingen, bruiloften, uitvaartdiensten, concerten van niet te grote ensembles, etc. U kunt daartoe contact opnemen met de koster Margriet Lagedeau.
 

Expositie 'Rest' Marcel Wesdorp

Expositie 'Rest' Marcel Wesdorp
Marcel Wesdorp in de Houtrustkerk - De Houtrustkerk in Den Haag organiseert een expositie van Marcel Wesdorp (1965). Door zijn werk komt de kerk in een ander licht te staan. Men wordt uitgenodigd na te denken over ...
 

Houtrustkerk - Dit is Holland

Houtrustkerk - Dit is Holland
In oktober 2021 was de Houtrustkerk te bezien en te beluisteren in een programma van RTL4 - Dit is Holland. Ds. Karl van Klaveren en Ties en Robert van Venetië vertellen over de Houtrustkerk, Marieke Stoel is te horen op het orgel.
 

Saxofoonkwartet TempoRarely

Saxofoonkwartet TempoRarely
Zondag 11 juni van Saxofoonkwartet TempoRarely een koffieconcert in de Houtrustkerk. TempoRarely bestaat uit Berend Stoel (sopraan sax), Els Voorhoeve (alt sax), Gérard Löhe (tenor sax) en Marijn Schraagen (bariton sax).
 

Zanger(es) gezocht!

Zanger(es) gezocht!
Onze cantorij bestaat uit enkele goede amateurzangeressen, graag willen we er nog een paar bij hebben. Goed notenlezen, zelfstandig een (solo)partij kunnen instuderen en uitvoeren, zangles (gehad) hebben is noodzaak.
 

Opnamen diensten beeld

Opnamen diensten beeld
Op zondag 17 oktober 2021 zijn wij van start gegaan met het op video registreren van onze diensten. De bedoeling is dat de luisteraars via de kerkomroep dan ook bewegende beelden zien. Het is al eerder ter sprake gebracht. 
 

Vervoersdienst naar kerk

Vervoersdienst naar kerk
Voor diegenen die dat wensen, maar die niet over eigen vervoersmogelijkheid beschikken om naar de vieringen of activiteiten te komen is, zoals u weet, de mogelijkheid om via Jette Bloemsma (070-3230687) in contact te worden gebracht ...
 

Jaarprogramma

Jaarprogramma
Het jaarprogramma is beschikbaar via deze link en een korte agenda via deze link. Het programmaboekje ligt ook in de kerk om mee te nemen. Mocht u niet in de kerk kunnen komen dan kunt u het boekje toegestuurd krijgen.
 

Uit kerkenraad en bestuur

Uit kerkenraad en bestuur
Op woensdag 8 maart 2023 kwamen Bestuur en Kerkenraad weer bij elkaar.
  • De kunstwerken in de kerk zullen blijven hangen tot 1 mei 2023 (i.p.v. 1 april);

ANBI status

ANBI status
Als u er over nadenkt om de Houtrustkerk geld te schenken, is het goed om te weten dat de Houtrustkerk een ANBI status heeft. U mag de schenking daarom aftrekken van uw inkomsten- of vennootschapbelasting.
 

Nieuwsbrief VVP

Nieuwsbrief VVP
Graag willen wij u wijzen op de digitale Nieuwsbrief van de landelijke VVP. Deze verschijnt zes keer per jaar. Op deze wijze blijft u op de hoogte van alle vrijzinnige bijeenkomsten, nieuwe uitgaven en ander belangrijk nieuws van de landelijke VVP.