Vrijzinnig geloven

 

VVP

Heeft Jezus echt bestaan?

Heeft Jezus echt bestaan?

Heeft Jezus echt bestaan of zijn de verhalen over zijn leven verzonnen? De discussie daarover wordt al meer dan 100 jaar gevoerd. De gereformeerde theoloog Cees den Heijer en de Haagse predikant Arne Jonges zetten deze discussie op 20 februari voort.
 
In december 2016 verscheen Jezus, een mensenleven van Den Heijer. In het verleden wist de theoloog de Gereformeerde Kerken te shockeren met uitspraken over de verzoening. In dit boek moet de zoon van God er aan geloven: 'Jezus was een mens van vlees en bloed, 'een mens onder de mensen' een mens die door zijn doen en laten de aandacht trok, een charismatische persoonlijkheid die indruk maakte op zijn tijdgenoten en volgelingen', aldus de auteur. Zijn ruim 600 pagina's tellende dikke pil is een 'spraakmakend historisch monument' laat de uitgever weten.
 
Arne Jonges was predikant van de Houtrustkerk en is actief voor de Vereniging Van Vrijzinnige Protestanten. Hij is een nazaat van de theoloog die de discussie over de historiciteit van Jezus naar Nederland heeft gebracht. De verre nazaat wil met zijn nieuwe publicatie Angst voor de mythe eens en voor altijd duidelijk maken dat we niets zeker kunnen weten over Jezus. De man is veel meer een mythe. Zijn boek zal tijdens het debat in Den Haag gepresenteerd worden.
 
Met hun opvattingen gaan de twee heren lijnrecht in tegen de klassieke geloofsopvattingen van de kerk. Wat betekent dit voor het geloof? Heeft een dominee nog wat te vertellen als Jezus een mythe is?
 
Tijdens de avond op 20 februari lichten de theologen hun boeken toe waarna ze met elkaar en het publiek in debat gaan. Na de boekpresentatie van Angst voor de mythe is er een afsluitende borrel. Beide boeken zullen tijdens het evenement te koop zijn.
 
 
Entree Vrij
Locatie Houtrustkerk, Houtrustweg 1 Den Haag
Tijd
- Dinsdag 20 februari 2018 om 20:00 (inloop 19:30)
Aanmelden Niet nodig
 
 

Deel dit

Informatie Houtrustkerk

Agenda

Kerkdienst; voorganger: ds. Heleen Joziasse
Zondag 18 Nov 2018 - 10:30-11:30
Houtrustkerk - Den Haag


Meditatievesper
Woensdag 21 Nov 2018 - 16:45-17:30
Houtrustkerk - Den Haag


Tegenlicht belicht
Woensdag 21 Nov 2018 - 18:00-20:30
Houtrustkerk - Den Haag


Algemene ledenvergadering
Zaterdag 24 Nov 2018 - 14:00-16:00
Houtrustkerk - Den Haag


Kerkdienst; voorganger: ds. Karl van Klaveren; laatste zondag van het kerkelijk jaar
Zondag 25 Nov 2018 - 10:30-11:30
Houtrustkerk - Den Haag


Kerkomroep

Diensten via de kerkomroep kunt u beluisteren via deze link.

ANBI VVP Den Haag

Naam Vereniging van Vrijzinnige Protestanten te ’s-Gravenhage en omstreken
RSIN 002601977
  Link naar meer informatie

Privacyverklaring

Via deze link kunt u de privacyverklaring van de Houtrustkerk downloaden.

Contact

Houtrustkerk
Beeklaan 535 (hoek Houtrustweg)
2562 BE Den Haag
070-3457291
Emailadres Houtrustkerk Den Haag
 
 
Postadres
Beeklaan 535
2562 BE Den Haag
 
In de directe nabijheid van de kerk moet tussen 18.00 en 24.00 worden betaald om te parkeren. Aan de Houtrustweg in het deel van de Vogelwijk (nabij Bosjes van Poot, langs het kanaal) zijn er nog wel mogelijkheden om gratis te parkeren.
 
Let op: als u komt met behulp van digitale navigatie voer dan het postadres in als eindbestemming. Bij sommige navigatiesystemen wordt u met het bezoekadres als eindbestemming door een fietssluis geleid.
 
De Houtrustkerk heeft een ANBI status.
 
rolstoel - kerkdiensten -  Houtrustkerklogo-tring - kerkdiensten - HoutrustkerkRollator Houtrustkerk Den Haag

Zoeken