Vrijzinnig geloven

 

VVP

Heeft Jezus echt bestaan?

Heeft Jezus echt bestaan?

Heeft Jezus echt bestaan of zijn de verhalen over zijn leven verzonnen? De discussie daarover wordt al meer dan 100 jaar gevoerd. De gereformeerde theoloog Cees den Heijer en de Haagse predikant Arne Jonges zetten deze discussie op 20 februari voort.
 
In december 2016 verscheen Jezus, een mensenleven van Den Heijer. In het verleden wist de theoloog de Gereformeerde Kerken te shockeren met uitspraken over de verzoening. In dit boek moet de zoon van God er aan geloven: 'Jezus was een mens van vlees en bloed, 'een mens onder de mensen' een mens die door zijn doen en laten de aandacht trok, een charismatische persoonlijkheid die indruk maakte op zijn tijdgenoten en volgelingen', aldus de auteur. Zijn ruim 600 pagina's tellende dikke pil is een 'spraakmakend historisch monument' laat de uitgever weten.
 
Arne Jonges was predikant van de Houtrustkerk en is actief voor de Vereniging Van Vrijzinnige Protestanten. Hij is een nazaat van de theoloog die de discussie over de historiciteit van Jezus naar Nederland heeft gebracht. De verre nazaat wil met zijn nieuwe publicatie Angst voor de mythe eens en voor altijd duidelijk maken dat we niets zeker kunnen weten over Jezus. De man is veel meer een mythe. Zijn boek zal tijdens het debat in Den Haag gepresenteerd worden.
 
Met hun opvattingen gaan de twee heren lijnrecht in tegen de klassieke geloofsopvattingen van de kerk. Wat betekent dit voor het geloof? Heeft een dominee nog wat te vertellen als Jezus een mythe is?
 
Tijdens de avond op 20 februari lichten de theologen hun boeken toe waarna ze met elkaar en het publiek in debat gaan. Na de boekpresentatie van Angst voor de mythe is er een afsluitende borrel. Beide boeken zullen tijdens het evenement te koop zijn.
 
 
Entree Vrij
Locatie Houtrustkerk, Houtrustweg 1 Den Haag
Tijd
- Dinsdag 20 februari 2018 om 20:00 (inloop 19:30)
Aanmelden Niet nodig
 
 

Deel dit