Vrijzinnig geloven

 

VVP

Trump, God en de waarheid

Trump, God en de waarheid

Donald Trump verwart de wereld. Sinds zijn inauguratie blijkt hij een onvoorspelbaar president die vaak de botte bijl hanteert. Niettemin geloven miljoenen Amerikanen dat Trump zijn presidentschap dankt aan goddelijk ingrijpen. Hoe kan dat?
 
En waarom blijven conservatieve christenen in groten getale achter hem staan?
 Godsdienstwetenschapper en religiejournalist Robin de Wever schrijft voor het dagblad Trouw veel over deze groep en reisde in aanloop naar de presidentsverkiezingen door de VS. Aan de hand van het nieuws rond deze 'evangelicals' verkent hij maatschappelijke ontwikkelingen. Zaken die veelal onderbelicht blijven en die ook in Nederland in opkomst zijn. De vermenging van religie en nationalisme bijvoorbeeld. Maar ook de steeds moeizamere omgang met de waarheid.
 Als politiek een stammenstrijd wordt en opponenten zich opsluiten in een eigen wereld met eigen feiten, kun je dan nog in debat? Is samenleven dan nog mogelijk? Al deze kwesties komen aan bod in een lezing die Robin de Wever geeft in de Houtrustkerk. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen en samen wat te drinken en na te praten.
 
 
Entree € 7,00 (inclusief glaasje wijn of frisdrank)
Locatie Houtrustkerk, Houtrustweg 1 Den Haag
Tijd
- Zaterdag 17 november 2018 om 15:00
Aanmelden Niet nodig
Informatie
Adriaan Keller (tel. 06-15863626)

 

 

Deel dit