Vrijzinnig geloven

 

VVP

BethelBuurtBios

BethelBuurtBios

Samen met wijkgemeente Den Haag West organiseert de Houtrustkerk ook dit seizoen weer 'Zin in film' in de Bethel-Buurt-Bios. Samen kijken naar een bijzondere film op groot scherm in een tot buurt-bioscoop omgebouwde kapel.
 
Met na afloop een borrel en een goed gesprek. Over wat wij hebben gezien, gehoord en gevoeld.
 
Vrijdag 8 februari: Ex machina (2014)
In het huis in de bergen van een begaafde internet miljardair doet een jonge man mee aan een experiment; het testen van kunstmatige intelligentie in het lichaam van een schitterende robot-vrouw. Het experiment wordt een psychologisch gevecht, een driehoeksverhouding, waarin loyaliteit wordt verscheurd tussen man en machine.
 
Vrijdag 8 maart: Black Narcissus (1947)
Black Narcissus volgt het verhaal van vijf protestantse nonnen, onder leiding van zuster Clodagh, die afreizen naar de Himalaya om een school te stichten. Daar aangekomen worden ze meer en meer geplaagd door onzekerheden en wereldlijke verlangens, vooral in de vorm van de charmante Britse regeringsambtenaar Mr. Dean. Terwijl de interne conflicten en morele dilemma's groeien, krijgen de zusters ook nog te maken met de wantrouwende lokale bevolking en de elementen.
 
Vrijdag 12 april: Handsome Devil (2016)
Ned, een gepeste buitenstaander, en Conor, een nieuwe sterspeler van het schoolteam, moeten een kamer delen op het internaat. De jongens mogen elkaar van het begin al niet en ze lijken vijanden te blijven totdat een leraar Engels hun motiveert om hun eigen waarden en mening te vormen. Deze les wordt niet door iedereen gewaardeerd. Het minst door de rugby coach die een eigen agenda heeft en veel wantrouwen heeft naar de leraar Engels.
 
Vrijdag 10 mei: Incendies (2010)
De tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer zij bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. Eén brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was en één is voor hun broer, van wiens bestaan ze niets afwisten. Ze vertrekken naar het Midden-Oosten om meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis. Hier ontdekken ze het tragische lot van hun moeder, dat zowel getekend was door oorlog en haat, als door de moed van een uitzonderlijke vrouw.
 
 
Kosten
Vrijwillige bijdrage voor de koffie en thee
Locatie
Buurt-en-kerkhuis Bethel, Thomas Schwenckestraat 28/30 Den Haag
Tijd
- Vrijdag 8 februari 2019: Ex machina (2014) om 20:00 (inloop 19:30)
- Vrijdag 8 maart 2019: Black Narcissus (1947) om 20:00 (inloop 19:30)
- Vrijdag 12 april 2019: Handsome Devil (2016) om 20:00 (inloop 19:30)
- Vrijdag 10 mei 2019: Incendies (2010) om 20:00 (inloop 19:30)
Informatie
Adriaan Keller (06-15863626)
 
 

Deel dit