Vrijzinnig geloven

 

VVP

Lunchbios

Lunchbios

Dat de kerkgeschiedenis donkere bladzijden telt weten we, maar in twintig eeuwen christendom zijn er ook mensen geweest die met hun geloof de wereld inspireerden of zelfs veranderden. Daarom dit seizoen in de lunchbios aandacht voor ...
 
... tegendraadse gelovigen die opkwamen voor de medemenselijkheid.
 
Zondag 20 oktober 2019: Amazing Grace (2006)
"Amazing Grace" vertelt het verhaal van de pionier William Wilberforce, die tegen de slavernij streed. Zijn theorieën en ideeën brachten hem in moeilijke posities tegenover machtige mannen. Toch behaalde hij daarnaast veel politieke successen. Door zijn inspanningen werd de Atlantische slavenhandel aan het begin van de negentiende eeuw door Groot-Brittannië verboden.
 
Zondag 1 december 2019: Albert Schweitzer (2009)
De film speelt zich af in 1949 tijdens de Koude Oorlog. We volgen Albert Schweitzer (Jeroen Krabbé), die samen met zijn vrouw Helene in de Verenigde Staten aankomt. Hij probeert hier geld bijeen te sprokkelen voor zijn ziekenhuis in Lambarene (West-Afrika).
 
Zondag 2 februari 2020: Selma (2014)
De film gaat over Martin Luther King en de drie vreedzame protestmarsen in 1965 van Selma (Alabama) naar Montgomery (Alabama). Hierbij kwam de Afro-Amerikaanse bevolking op straat om te demonstreren voor stemrecht en tegen racisme. Bij de eerste mars op 7 maart 1965 werd gewelddadig ingegrepen door de politie waarna deze de geschiedenis inging als het Bloody Sunday-conflict.
 
 
Entree €7 voor de maaltijd en vertoning
Locatie Houtrustkerk, Adres: Houtrustweg 1
Tijd
Om 12:00 lunch en om 13:00 vertoning
- Zondag 2 februari 2020: Selma (2014)
Aanmelden Graag via prikbord of Email Houtrustkerk Den Haag
Informatie Karl van Klaveren (06-11041992)
 
 

Deel dit