Vrijzinnig geloven

 

VVP

Lunchbios

Lunchbios

Mooie en spraakmakende speelfilms en documentaires met een lunch vooraf. Dat is het format van de lunchbios. Samen kijken en praten over beelden en scènes die indruk op ons hebben gemaakt, over de thematiek van de film en ...
 
... de relevantie voor vandaag. De films worden vertoond na een gezamenlijke lunch die begint om 12.30 uur. Dit seizoen willen we de volgende titels vertonen:
 
17 oktober 2021 As It Is in Heaven (2004 – 132 min)
Na een hartaanval trekt een wereldberoemde dirigent naar zijn Noord-Zweedse geboortedorpje om te herstellen. De stugge man ontdooit een beetje door toedoen van een engelachtige kassière, waarna de dirigent op zijn beurt alle dorpsgenoten laat kennismaken met hun ‘innerlijke muziek’. Al doende moet hij onder ogen zien dat zijn carrière slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. Ook omdat hij weer woont tussen dezelfde mensen als toen. Genomineerd voor Oscar voor de beste niet-Engelstalige speelfilm.
 
16 januari 2022 For Sama (2019 – 100 min) - UITGESTELD
Een jonge arts en een journalist worden in een burgeroorlog verliefd. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Documentairemaker Waad al-Kateab legt met haar camera de gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man in een noodhospitaal. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma. For Sama won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.
 
6 maart 2022 Whale Rider (2002 – 101 min) - GAAT NIET DOOR: TE WEINIG AANMELDINGEN
Whale Rider is een speelfilm die het verhaal vertelt van een Maori-stam in een klein kustplaatsje in Nieuw-Zeeland. In elke generatie staat een man aan het hoofd, genaamd ‘Whale Rider’. Als een tweeling wordt geboren, overlijden moeder en zoon en blijft dochter Pai in leven. Voor het huidige stamhoofd Koro is het onacceptabel dat een vrouw de nieuwe leider zal worden. Hij gaat dan ook binnen de stam op zoek naar een jongen die deze rol op zich kan nemen. Pai houdt zielsveel van haar opa, maar gaat toch haar eigen gang. Ze wil hem hoe dan ook laten zien dat zij wel degelijk het nieuwe stamhoofd kan worden, ook al is dat tegen duizenden jaren van tradities in.
 
1 mei 2022 Corpus Christi (2019 – 116 min)
Een jeugddelinquent wil priester worden. Hij maakt geen schijn van kans. Zijn leven krijgt een onverwachte draai als hij wordt aangezien voor een jonge priester. De gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Deze speelfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Deze speelfilm werd voor een Oscar genomineerd en won meer dan vijftig internationale prijzen.
 
 
Entree €7 voor de maaltijd en vertoning
Locatie Houtrustkerk, Adres: Houtrustweg 1
Tijd
Om 12:30 lunch en om 13:15 vertoning
Zondag 17 oktober 2021 – As It Is in Heaven
Zondag 16 januari 2022 – For Sama
Zondag 6 maart 2022 – Whale Rider
Zondag 1 mei 2022 – Corpus Christi
Aanmelden Graag via prikbord of Email Houtrustkerk Den Haag
Informatie Karl van Klaveren (06-11041992)
 
 

Deel dit