Vrijzinnig geloven

 

VVP

Lunchbios

Lunchbios

Ooit verschenen de gevangenisbrieven van Dietrich Bonhoeffer onder de titel 'Verzet en overgave'. In die woorden treffen vertrouwen in God en opstand tegen onrecht elkaar. In de lunchbios willen we drie films over dit thema laten zien.
 
En hebben we dat gevoel zelf ook weleens? Daarover praten we na. We beginnen steeds met een lunch.
 
Zondag 3 februari: Gandhi (1983)
Er was één opmerkelijke man voor nodig om een wereldmacht te verslaan en 350 miljoen mensen te bevrijden. Zijn doel was vrijheid, zijn strategie was vrede en zijn wapen was zijn menselijkheid. Deze inspiratiefilm vertelt de geschiedenis van Gandhi, één der meest monumentale persoonlijkheden van de vorige eeuw. Hij begon zijn loopbaan als jurist en werd na een jarenlange strijd voor zijn idealen een moderne Messias, wiens passief verzet leidde tot het eind van de Engelse koloniale overheersing in India. Zijn naam is synoniem aan een levenshouding die de loop der geschiedenis heeft gewijzigd en nog steeds een inspiratiebron is voor miljoenen mensen.
 
Zondag 14 april: Mary Magdalene (2018)
Mary Magdalene is het originele verhaal over een van de meest omstreden en fascinerende figuren uit de Bijbel. In deze biopic zien we hoe de jonge vrouw Maria Magdalena probeert een nieuwe wending te geven aan haar leven. Zij voelt zich onderdrukt door de heersende elite en besluit zich tegen de wil van haar conservatieve familie in aan te sluiten bij een groep mensen onder leiding van de charismatische Jezus van Nazareth. Ze voelt zich als snel op haar gemak bij Jezus en zijn volgelingen en speelt ze een belangrijke rol binnen de groep tijdens een reis die naar Jerusalem leidt.
 
 
Entree €7 voor de maaltijd
Locatie Houtrustkerk, Adres: Houtrustweg 1
Tijd
- Zondag 3 februari 2019 om 12:00
- Zondag 14 april 2019 om 12:00
Aanmelden Graag via prikbord of een e-mail
Informatie Karl van Klaveren (06-11041992)
 
 

Deel dit