Vrijzinnig geloven

 

VVP

Tegenlicht – toekomst samenleving

Tegenlicht – toekomst samenleving

In deze serie gesprekken over de toekomst laten we ons leiden door het onvolprezen programma Tegenlicht van de VPRO. Uit een enquette kwam naar voren dat we de volgende afleveringen graag zouden zien:
 
22 september 2021 Time Rebels
Filosoof Roman Krznaric roept ons op een betere voorouder te zijn. Hij heeft een zesstappenplan, waarmee wij leren denken als mensen die kathedralen bouwen, om zo de toekomstige generaties te redden.
 
24 november 2021De weerbare democratie
De polarisatie in Europa groeit, de electorale steun voor populisten is erg groot. Een onderzoek naar de beste ideeën om onze democratie weerbaarder te maken tegen de autoritaire verleiding.
 
23 februari 2022De aarde draait door
Paul Kingsnorth was één van de kopstukken van de milieubeweging. Tot hij besefte: de mensheid kan de wereld niet redden. Portret van een eindtijddenker die blijft geloven in de kracht van de natuur.
 
6 april 2022Alleen verbonden
Meer dan 40 procent van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Hoe kunnen we de wereld anders inrichten zodat we elkaar weer zien als gezelschapsdieren die veel beter functioneren als we samenwerken?
 
We beginnen om half acht met koffie en thee. Om acht uur bekijken we de aflevering van VPRO Tegenlicht. Daarna drinken we een glaasje wijn of alcoholvrij en gaan rond negen uur in gesprek over het thema aan de hand van wat we zagen. Deze bijeenkomsten zijn in de kerkzaal.
 
 
Kosten
Vrijwillige bijdrage voor koffie of thee
Locatie
Houtrustkerk: Houtrustweg 1
Data
- Woensdag 6 april 2022 om 20:00 (inloop 19:30)
Informatie ds. Karl van Klaveren (tel. 06-11041992)
Aanmelding Niet nodig
   
 
 

Deel dit