Vrijzinnig geloven

 

VVP

VERZET: Vertelvoorstelling Mozes

VERZET: Vertelvoorstelling Mozes

Drie vrouwen – een christelijke, een islamitische en een joodse – staan op het toneel en hebben al snel een verschil van mening. Ze vertellen het bekende verhaal over Mozes die in een rieten mandje op de Nijl drijft. Of is het een kistje?

Of een papieren vouwsel? De vrouwen komen erachter dat er verschillen staan in hun heilige boeken en als ze doorpraten, merken ze ook dat elk van hen een eigen, uniek leven heeft geleid. Soms met afschuwelijke tegenslagen en donkere periodes. Gelukkig zijn er ook overeenkomsten. Zowel in hun geloofsopvattingen, als in hun persoonlijke levenswandel. Het zijn drie krachtige vrouwen die zich niet willen laten beperken door vervelende dingen die in het verleden plaats hebben gevonden. Ze willen vooruit kijken, naar het positieve, naar dat wat hen bindt. Allemaal aan de hand van dat bekende verhaal over Mozes. De vertelvoorstelling ‘Mozes, Mosjé, Musa’ is een intiem en persoonlijk gebeuren. Geen spektakelstuk, geen grote show. Wel iets kleins en kwetsbaars dat aan het denken zet. De kijker wordt meegenomen in het leven van de vrouwen, voelt bijna hun pijn, hun worstelingen. De muzikale omlijsting sluit daar mooi bij aan. Gelukkig valt er af en toe ook nog wat te lachen. Het stuk eindigt met hoop. Hoop voor een betere wereld met vrede. Dat neemt de kijker na afloop mee naar huis. De speelsters in deze vertelvoorstelling zijn Saïda Franken, Eveline Masetti en Marion Rosenthal. De regie is in handen van Suzanne Mijnheer. Tekstadviezen zijn van dr. René van der Rijst, theoloog en filosoof en predikant.
 
 
Entree € 8,00 incl. hapjes en drankjes na afloop
Locatie Houtrustkerk, Adres: Houtrustweg 1
Tijd
Ook de geplande vertelvoorstelling 'Mozes/ Mosje/Musa' kan helaas niet doorgaan deze maand vanwege de lockdown. Mogelijk kunnen we die op een ander tijdstip opnieuw programmeren.
 
- Zaterdag 20 februari 2021 om 15:00
Aanmelden
Niet nodig
Informatie
Adriaan Keller (tel. 06-15863626)

 

 

Deel dit