Vrijzinnig geloven

 

VVP

Even een groet - 51

Even een groet - 51

MH17 vanuit een persoonlijk perspectief - 'Het was zeker een barbaarse daad. We proberen met deze rechtszaak er nog een beetje beschaving in te brengen. (...) Ik zal morgen spreken in de rechtszaal. Waarover? Het gaat constant over geopolitiek, ...
 
... over BUK-raketten, over bewijsvoering en over tapgesprekken. Maar het gaat uiteindelijk om die 298 mensen waarvan de toekomst is vermoord, waaronder 80 kinderen waarvan er één mijn kind was. (...) Daarom wil ik ze kennis laten maken met mijn dochter Elsemiek. Die neem ik eigenlijk een beetje voor mijn gevoel de rechtszaak in. Ik ga gewoon wat dingen vertellen die ik het meeste mis. Simpele dingen zoals gewoon samen thuis zijn en niks doen. Wat iedereen zo normaal vindt. Dat kan ik niet meer..." 
 
Aan het woord is Hans de Borst, een van de nabestaanden van de MH17-ramp. Een ramp die in feite een moordaanslag was. Hans verloor op 17 juli 2014 zijn dochter Elsemiek en vertelde er vanavond over in het nieuwe praatprogramma Khalid & Sophie op NPO1. Eerder op de dag had ik contact met hem via What'sApp. Ik had gelezen over de rechtszaak waarin nabestaanden aan het woord zouden komen en vroeg of hij ook zou spreken. Ik ken Hans via de Houtrustkerk, waar zijn moeder Mieke lid is, en heb zo nu en dan contact met hem. Het is inmiddels 7 jaar geleden, maar hij is er nog voortdurend mee bezig en spant zich bijzonder in om het recht zijn loop te laten krijgen. Bewonderenswaardig zoals hij steeds weer probeert te verwoorden en te laten zien en voelen wat er eigenlijk is gebeurd op die dag. Morgen, dinsdag 7 september, spreekt hij dus in de rechtszaal. U kunt zijn verhaal horen via een livestream vanuit de rechtszaal: www.courtmh17.com. Hans is om 12:00 uur aan het woord. Wij wensen hem sterkte.
 
Met een groet,
Karl van Klaveren
 
voorganger van de Houtrustkerk in Den Haag
en de Adventskerk in Zoetermeer 
 

Deel dit