Vrijzinnig geloven

 

VVP

Even een groet - 54

Even een groet - 54

Moeder aarde zoekt helpers - Dat moeder aarde het zwaar heeft en lijdt onder haar meest intelligente schepselen is bekend. Dat we allemaal de verantwoordelijkheid voelen om er met elkaar iets aan te doen ook. Maar hoe?
 
Wat doe je eraan, behalve zuinig zijn met water, minder vliegen en minder vlees eten, of net als oma zoveel mogelijk spullen hergebruiken. Deze week hebben we weer een kans om een steentje bij te dragen aan dit machteloos maken probleem. Maar het vraagt wel moed en daadkracht...
 
  1. Extinction Rebellion voert in de week van 11-18 oktober overal in Den Haag acties uit om duidelijk te maken dat de klimaatscrisis bovenaan de agenda moet staan van het nieuw te formeren kabinet. Deze organisatie is op zoek naar mensen die slaapruimte hebben voor demonstranten, die uit het land komen. Wie van u of van jullie heeft een slaapplaats?
  2. Overigens kunnen we ook op andere wijze daadwerkelijk iets doen voor de wonderschone aarde waarop (en waarvan) we leven. De Klimaatwake zoekt dringend invallers die gebeld kunnen worden als er lege plek is bij het Catshuis.U kunt zich melden door ondergetekende te mailen, te bellen of te appen. Ik zal mijn contactgegevens toevoegen. Ik zal uw gegevens dan doorgeven aan bovengenoemde organisaties die me hebben verzocht om deze oproep te doen.
Ik eindig met een mooie tekst uit nota bene de brieven van Paulus: 'Want met reikhalzend verlangen wacht de schepping op het openbaar worden der zonen Gods". De apostel heeft het over een lijdende schepping, die uitziet naar mensen die haar verlossen. Als reflecties van God (het licht) in de wereld. Prachtig toch?
Met een groet,
ds. Karl van Klaveren
 

Deel dit