Vrijzinnig geloven

 

VVP

Even een groet - 6

Even een groet - 6

Ommetje: wie doet er mee? - Vroeger was wandelen niet echt mijn ding. Ik was meer van het hardlopen. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat wandelen veel gezonder is. Je kunt met hardlopen gemakkelijk last krijgen van knieblessures.
 
Dat kreeg ik ook. De oplossing die ik zocht en vond, was de loopband van de sportschool. Maar die is al een tijdje dicht. Een maand of wat geleden kreeg ik van een van u (wat is het toch een zegen om dominee van een kerk te zijn) een tip: het 'Ommetje' van Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en sinds kort ook een mediahype. Het gaat met niet om deze grappige professor, maar om het 'appje' dat hij promoot en dat mij aan het wandelen kreeg: het heet 'Ommetje'. 
 
Wie een smartphone heeft kan 'Ommetje' (onder die naam) vanuit de app-winkel downloaden op zijn telefoon. Het is helemaal gratis. Als u de app opent komt u in een groep terecht van zo'n vijfhonderd mensen die tegelijk starten. Maar je kunt ook zelf een appgroep maken van mensen die je persoonlijk kent en uitnodigt. Vrienden of bekenden die allemaal tegelijk aan het wandelen slaan. 
 
Hoe werkt het? Je verdient met het wandelen punten. Drie maal tien minuten per dag is genoeg om alle punten binnen halen die je per dag kunt verdienen. Met elkaar vorm je een soort competitie. Je krijgt voor van alles en nog wat punten: voor het lopen vóór 9 uur; voor het delen van je wandeling; voor het lopen van aaneengesloten dagen; enzovoorts. Wie geïnteresseerd is wil ik het graag uitleggen. Bel me gerust even op. Sowieso gezellig in deze eenzame tijden. Ik zou graag een groep vormen met mensen uit onze kerk. Op deze manier kunnen we contact houden zonder de regels van samenscholing te overtreden. 
 
Wie lijkt dit een goed idee? Meldt u aan bij ondergetekende door middel van een e-mail () of een telefoontje (06 1104 1992). Inschrijven voor de groep kan tot 15 februari. Dan gaan we beginnen met de liefhebbers uit onze kring. Ondertussen wens ik u allen weer goede moed. De vogels beginnen al weer te fluiten in de vroege morgen (weet ik ook dankzij het Ommetje). Dat geeft de burger moed. Spoedig is de winter voorbij en wordt het zomer, zo hopen we.
 
Met een groet, 
 
ds. Karl van Klaveren
 
 
 
 
 

 

Deel dit