Vrijzinnig geloven

 

VVP

Expositie Roos van Delft

Expositie Roos van Delft

Op zaterdag 17 augustus vond de opening plaats van een nieuwe expositie in de Houtrustkerk in Den Haag. Er hangt werk van Roos van Delft. Zij is een kunstenaar/ schilder, actrice, theaterregisseur, dramadocent en life coach.
 
Jarenlang heeft ze in alle verschillende disciplines gewerkt en deze beïnvloeden elkaar over en weer in haar werk. 'Als theaterregisseur ontwikkelde ik een intuïtief gevoel voor vorm, richting en kleur. De actie tussen de contrasterende thema’s en de bewegingen van het spel tussen de tinten en schaduwen zijn zowel in theater als met schilderen van groot belang’. Natuurlijk heb je in een schilderij geen beweging en geluid, maar je hebt de suggestie van beweging en geluid door het spel van licht met de dynamiek van de penseelstreek. Het op doek uitdrukken van innerlijke beweging maakt schilderen zo waardevol om te doen en om naar te kijken.
 
Jarenlang ontwikkelde ik een gevoel van vrede, kalmte en vergeving door mijn dagelijkse meditatie en yogapraktijk en dit is van invloed op mijn kunst. Schilderen is voor mij de een meditatie in zichzelf. Vooral bloemen geven mij een gevoel van puurheid en geluk en dit is waarom ik ze zo vaak schilder.
 
De natuur heeft zijn eigen bewustzijn, het heeft zijn eigen heelheid, een levenskracht-energie in zichzelf. De mensheid als geheel vernietigd de planeet en haar levensvormen en breng onrepareerbare schade toe. De natuur is prachtig in al haar vormen en kleuren en daarom wil ik haar ultieme licht vangen, uitdrukken en vastleggen op canvas.'.
 
Entree
Vrij
Locatie Houtrustkerk, Houtrustweg 1 Den Haag
Tijd
Vanaf zaterdag 17 februari 2019
   
   

Deel dit