Vrijzinnig geloven

 

VVP

Feest jubileum Marieke Stoel

Feest jubileum Marieke Stoel

Zondag 27 januari 2019 zal de Houtrustkerkgemeente feestelijk aandacht besteden aan het feit dat Marieke Stoel veertig jaar organist en dirigent is van de Houtrustkerk.
 
 
In de dienst zullen koor en cantorij van de Houtrustkerk meewerken. Na een koffiepauze volgt uiterlijk 12:00 een kort officieel gedeelte. Hierna zal Marieke Stoel enkele orgelwerken spelen in afwisseling met het koor en de cantorij die ieder een compositie van haar hand zullen laten horen. Het einde is om 12:30. Iedereen is van harte welkom!
 
Marieke Stoel componeerde gedurende haar loopbaan meer dan driehonderd liedbewerkingen, volledige composities en melodieën voor de Houtrustkerk. Zij gaf tegen de honderd concerten in deze kerk en organiseerde een veelvoud daarvan voor andere musici.
 
Algemene CV
Marieke Stoel is sinds 1979 cantor-organist van de Houtrustkerk in Den Haag en maakt sinds 2014 deel uit van de 'Musici rond het Academie-orgel'. Zij behaalde het B diploma Orgel en het diploma Protestantse Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium en het diploma Uitvoerend Musicus Orgel aan het Sweelinck Conservatorium. Zij maakte deel uit van de werkgroep Nieuwe Liederen voor 'Zingen en Bidden', het meest recente liedboek van de PKN. Zij was adviseur bij de totstandkoming van het oecumenische Liedboek 'Zangen van Zoeken en Zien' dat in 2015 uitkwam. In deze bundel zijn ook enkele van haar melodieën en zettingen opgenomen. In 2016 componeerde zij een koorwerk in opdracht van het Nieuw LiedFonds te Amsterdam. De landelijke vakbladen De Orgelvriend en Muziek & Liturgie (van oktober 2017) en het 'Haags Orgel Kontakt' publiceerden enkele van haar orgelcomposities die bedoeld zijn voor onderwijsdoeleinden. Zie voor enkele van haar composities de volgende websites: www.mariekestoel.nl en www.nieuwliedboek.info. Zij wordt regelmatig uitgenodigd om orgelsolorecitals te geven.
 
 
Entree
Vrij
Locatie Houtrustkerk, Houtrustweg 1 Den Haag
Tijd
Zondag 27 januari vanaf 10:30 (direct na de dienst officiele gedeelte)
Aanmelden Niet nodig
   

Deel dit