Vrijzinnig geloven

 

VVP

Kerkasiel Bethel - hoe kan ik helpen?

Kerkasiel Bethel - hoe kan ik helpen?

Sinds vrijdag 26 oktober is er een doorlopende kerkdienst aan de gang in buurt-en-kerkhuis Bethel voor de Armeense familie Tamrazyan. En daar kunnen we veel hulp bij gebruiken.
 
 
Die doorlopende dienst zorgt ervoor dat de Protestantse Kerk Den Haag kerkasiel verleent aan de familie. Deze familie woont al negen jaar in Nederland woont, kreeg twee keer toestemming van de rechter om te blijven, maar moeten na het laatste hoger beroep door de Nederlandse staat toch weg. Ook al wonen de kinderen langer dan vijf jaar in Nederland, voor hen is het kinderpardon afgewezen.
 
Het kerkasiel is een pauzeknop waarmee we de familie even rust geven. Ook nodigen we de politiek hiermee uit om in gesprek te gaan over het lot van Hayarpi en haar broertje en zusje. Eveneens willen we het hebben over het effect van het kinderpardon dat aan slechts 10% van de kinderen wordt toegekend.
 
Wil je helpen om de kerkdienst en het kerkasiel te laten doorlopen? Fijn, je kunt op verschillende manieren helpen:
 
1. Kom langs
Je bent dag en nacht welkom in Bethel, Thomas Schwenckestraat 30 in Den Haag. Je hoeft niet gelovig te zijn om de familie te steunen en je valt zeker niet in een zware donderpreek. Vooral nachtuilen en vroege vogels zijn welkom en nodig. Om de overlast voor onze buren te beperken, vragen we je met de fiets of het ov te komen of buiten de Thomas Schwenckestraat te parkeren.
 
2. Adopteer een dag(deel)
Ontferm je met je wijkkerk, koor, vriendengroep over een dagdeel en zorg ervoor dat er altijd minstens twee van jullie aanwezig zijn. Dat helpt ons enorm.
 
3. Wees voorganger
Ben je voorganger? Waar en van welke kerk maakt niet uit. Meld je via kerkasiel@stekdenhaag.nl en je krijgt de link naar ons rooster.
 
4. Help met boodschappen, koken, koekjes, keelsnoepjes etc.
Kom langs of mail naar dit emailadres en bied je diensten aan.
 
5. Help het bericht te verspreiden
Deel de berichten via twitter (#kerkasielBethel, #kerkasiel, #kinderpardon), Facebook, benader journalisten die je kent, praat erover. Alle beetjes helpen.
 
We hopen je te zien in Bethel!
 
 
Bovenstaande tekst is een aanpassing van de tekst te vinden op de website van de Protestantse kerk Den Haag. De foto is eveneens van deze website overgenomen.
 
Meer informatie kan je vinden op de website van de Protestantse kerk Den Haag.
 
Entree
Vrij
Locatie Buurt-en-kerkhuis Bethel, Thomas Schwenckestraat 28/30 Den Haag
   
   
   

Deel dit