Vrijzinnig geloven

 

VVP

Klimaatwake bij Catshuis

Klimaatwake bij Catshuis

Oproep: deelnemers gezocht voor Klimaatwake!
 
Beste wakers,
de Klimaatwake bij het Catshuis is een ambitieus project. De hele kabinetsformatie lang waken we ...
 
... 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat is nogal wat. En toch hebben we dat maar mooi samen al ruim 2000 uur voor elkaar gekregen. We zijn dankbaar voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen!
 
Het is alleen op dit moment de vraag hoe lang we nog door kunnen gaan.
 
Voor ons, coördinatoren, vergt het vullen van de shifts teveel energie.We hebben gelukkig een vaste kern van mensen die regelmatig komen waken. Maar ondanks dat krijgen we op dit moment de bezetting amper rond. Dat legt druk op een kleine groep mensen die vaker moet inspringen. Ook is er dan minder gelegenheid om verbinding te ervaren tussen mensen die zorg hebben voor de aarde, een essentieel doel van de wake!We horen regelmatig van mensen dat zij het belangrijk vinden dat de wake blijft bestaan. Om dit voor elkaar te krijgen is een bredere basis nodig.
 
Als je hierbij zou willen helpen kun je denken aan:
  1. Elke week of elke twee weken een shift nemen die nog leeg staat
  2. Je inschrijven voor een wake tussen 0 en 6 uur (voor de nachten die gereserveerd zijn voor de provincies, kan iedereen zich nu vrij inschrijven). Elke gevulde shift helpt ons ontzettend op weg.
  3. Invaller worden voor de wake overdag bij het Catshuis
  4. Invaller worden voor de nachtwake
  5. Andere suggesties die behulpzaam kunnen zijn
Alle aandacht die we met elkaar hebben gegeven aan de urgentie van de klimaatcrisis, doet ertoe. Als coördinatoren zouden we ons kunnen voorstellen dat we de wake voortijdig beëindigen. Maar natuurlijk hopen we dat we de formatie helemaal vol kunnen waken. Wil je je inschrijven of ons mailen als je iets extra’s wilt bijdragen aan het voortzetten van de wake? Dan kunnen we een afweging maken of het voor ons mogelijk blijft om de wake voort te zetten.
 
Warme groet, Rozemarijn en Dina
 
P.S. De Klimaatcoalitie heeft een promotiefilmpje gemaakt. Als je dit filmpje op de sociale media wilt verspreiden, heel graag!
 
 

 

Deel dit