Vrijzinnig geloven

 

VVP

Lunchconcert Marieke Stoel

Lunchconcert Marieke Stoel

Vrijdag 5 juli geeft onze cantor-organist Marieke Stoel een lunchconcert in de Grote Kerk in Den Haag. Ze zal daar werken van Johan Sebastiaan Bach, Jean-Adam Guilain en Diderich Buxtehude ten gehore brengen. Op het programma staan de volgende werken:
 
  1. Preludium in C, BWV 547 van Johann Sebastian Bach (1685-1750)
  2. Suite du second ton uit Pieces d’orgue pour le Magnificat (1706): Prelude - Tierce en taille - Duo - Basse de Trompette - Trio de Flûtes - Dialogue - Petit Plein Jeu van Jean-Adam Guilain (1680-na 1739)
  3. ‘Schmücke dich, o liebe Seele‘, BWV 654 - Johann Sebastian Bach (1685-1750)
  4. Praeludium und Fuga in fis moll - Diderich Buxtehude (1637-1707)
 
Marieke Stoel is sinds 1979 cantor-organist van de Houtrustkerk in Den Haag. Ze leidt daar de cantorij en het koor en organiseert er de koffieconcerten. Zij is daarnaast voorzitster van de Haagse Orgel Kring. Ze maakt deel uit van de kring ‘Musici rond het Academie-orgel’ en speelt regelmatig bij oraties in het Academiegebouw te Leiden. Zij behaalde de diploma’s Kerkmuziek en orgel B en Uitvoerend Musicus Orgel aan achtereenvolgens het Koninklijk Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium.  Zij maakte deel uit van de werkgroep Nieuwe Liederen voor ‘Zingen en Bidden’, het meest recente liedboek van de PKN. Daarna was zij adviseur bij de totstandkoming van het oecumenische Liedboek ‘Zangen van Zoeken en Zien’, dat in 2015 uitkwam. In deze bundel zijn ook enkele van haar melodieën en zettingen opgenomen. Binnenkort zal een nieuwe begeleidingsbundel bij ‘Zingen en Bidden’ verschijnen waarvoor zij enkele composities mocht leveren. Voor een paar voorbeelden van haar meerstemmige composities zie: www.mariekestoel.nl en www.nieuwliedboek.info. De landelijke bladen De Orgelvriend en Muziek & Liturgie (van oktober 2017) en het ’Haags Orgelkontakt’ publiceerden enkele van die van haar orgelcomposities die bedoeld zijn voor onderwijsdoeleinden.
 
Entree
Vrij
Locatie Grote Kerk in Den Haag
Tijd
Vrijdag 5 juli 2019 van 12:45 - 13:15
Aanmelden Niet nodig (inloopconcert)
   

Deel dit