Vrijzinnig geloven

 

VVP

Zomerleeskring

Zomerleeskring

Op dinsdag 10 augustus is er een zomerleeskring over een befaamd boek, zeg maar gerust een vrijzinnige klassieker: Klaas Hendrikse, Geloven in een God die niet bestaat  (Uitg. Nieuw Amsterdam 2007). U bent van harte welkom om mee te doen!
 
Je zou Hendrikse' levensvisie kunnen typeren als een vorm van religieus atheïsme, een theologisch/filosofisch genre waarvan in deze eeuw steeds vaker sprake is. Het gaat om een opvatting van God en geloof, waarin secularisatie en de 'terugkeer van religie' elkaar naderen. Een hele toer om deze tegenpolen te combineren, maar Hendrikse deed een respectabele poging. In het voorwoord krijgt hij de complimenten van Harry Kuitert.
 
Dinsdag 10 augustus gaan we van start met de eerste avond, die begint om 20:00 uur in de Houtrustkerk, Beeklaan 535.
 
Afgelopen maandag stuurde ik u een volledig overzicht van deze leeskring. We lezen voor de eerste keer thuis de pag. 17-49 plus het voorwoord van Kuitert.
 
Voor wie nog twijfelt, is er een prachtig interview met Klaas Hendrikse te zien op NPO Gemist met Annemieke Schrijver. Het laat goed voelen hoe persoonlijk en spiritueel dit atheïsme is. Zijn visie doet ook denken aan Levinas, al kiest Hendrikse voor een heel eigen taal. Bij deze de link naar deze aflevering van Het Vermoeden.
 
Wie mee wil doen zou even een mailtje kunnen sturen naar mijn adres, maar aanmelding is niet verplicht.Het boek is tweedehands goed te krijgen via bol.com.
 
Met vriendelijke groet,
ds Karl van Klaveren
 
 
Entree Vrijwillige bijdrage voor koffie en thee
Locatie Houtrustkerk, Houtrustweg 1 (hoek Beeklaan 535), Den Haag
Tijd
- Dinsdag 10 augustus - 'God bestaat niet - gelijk en ongelijk van atheïsten' (Voorwoord van H.M. Kuitert + pag. 17-49)
- Dinsdag 17 augustus  - 'Bijbel, theologie en wetenschap' (pag. 50-99)
- Dinsdag 24 augustus - 'Geloven op nieuwe wijze' (pag. 100-147)
- Dinsdag 31 augustus - 'Toekomst van de kerk' (pag. 148-200)
Aanmelden Niet nodig
Informatie
ds. Karl van Klaveren (tel. 06-11041992) of emailadres

 

 

Deel dit