Vrijzinnig geloven

 

VVP

Theologie voor geïnteresseerden

Theologie voor geïnteresseerden

Cursus theologische vorming en verdieping voor geïnteresseerden (TVG). Een cursus die open is voor iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond of geloofsovertuiging. Heeft u zich altijd al wat meer willen verdiepen in wat er allemaal in de Bijbel staat?
 
Hoe is de Bijbel eigenlijk tot stand gekomen? Waarom zijn er in de loop van de tijd allerlei dogma's ontstaan? Wat betekenen die eigenlijk voor het christelijk geloof? Welke levensvragen kom je tegen bij spiritualiteit, ethiek en filosofie? Hoe zit het met al die variaties in de liturgie bij de verschillende kerkgenootschappen? Maar ook, hoe kijken we aan tegen andere religies en wat kunnen andere religies óns te zeggen hebben? Over al deze vragen zult u tijdens deze cursus o.l.v. deskundige docenten zeker antwoorden krijgen.
 
De cursus duurt 3 jaar en begint bij voldoende aanmeldingen op woensdag 4 september en/of donderdagmiddag 5 september met een eerste jaar. De lessen worden gegeven in de zalen van Eltheto van de Bethlehemkerk, Azaleaplein in Den Haag. Voor meer informatie, bel of mail met Annemarie van Duijn, tel. 0714073566, haar e-mailadres.

 
 
 
logotvg Houtrustkerk Den haag
 
 
 
 
 

Deel dit