PROVINCIALE VERENIGING VAN VRIJZINNIGE PROTESTANTEN GRONINGEN

Haren, Het Witte Kerkje

Witte Kerkje, Jachtlaan 11, Haren, T. 050-5347593.
Om de week is er op zondag dienst die om 10.00 uur begint. (zie agenda).
Postadres van de kerk is:Postbus 29, 9750AA, Haren.
Contact: de heer A. Trox, tel. 050-3094682.

Fivelgo, Singelkerkje

Singelkerkje, Delfzijl
 
Contact: mevrouw K.M. Schut, tel. 0596-612016.
Mailadres: vvrijzinnigp.fivelgo@gmail.com

Sfeervolle Pinksterviering

Vrijzinnigen uit alle delen van de provincie Groningen hebben op 1e Pinksterdag een mooie en sfeervolle Pinksterdienst bijgewoond in de fraaie, middeleeuwse kruiskerk in Noordbroek. Voorganger Greta Huis hield een bevlogen overweging en op het prachtige Arp Schnitgerorgel excelleerde mevrouw Leonore Lub.

Jelle Witteveen was als vanouds aawezig met zijn camera en maakte bijgaande fotoimpressie..

Groene dienst in Witte Kerkje

Bij een bezoek aan het Vaticaan riep paus Franciscus  Greta Thunberg op vooral door te gaan met haar klimaatactiviteiten. 

Is Greta Thunberg een moderne profeet? Bijvoorbeeld toen ze als 16 jarige in 2019 op vurige wijze de Verenigde Naties toesprak: “Dit is verkeerd. Ik zou hier niet moeten zijn. Ik zou op school moeten zijn, aan de andere kant van de oceaan. En toch komen jullie naar mij voor hoop? Hoe durven jullie! Jullie hebben mijn dromen en mijn jeugd gestolen met lege woorden. En dan ben ik nog een van de gelukkigen. Mensen lijden. Mensen sterven. Volledige eco-systemen storten in. We staan aan het begin van een massa-uitsterving. En toch is het enige waarover jullie praten geld en sprookjes over eeuwige economische groei.”

[12  >>