PROVINCIALE VERENIGING VAN VRIJZINNIGE PROTESTANTEN GRONINGEN

Haren, Het Witte Kerkje

Haren, Het Witte Kerkje
Witte Kerkje, Jachtlaan 11, Haren, T. 050-5347593.
Om de week is er op zondag dienst die om 10.00 uur begint. (zie agenda).
Postadres van de kerk is:Postbus 29, 9750AA, Haren.
Contact: de heer A. Trox, tel. 050-3094682.

Fivelgo, Singelkerkje

Fivelgo, Singelkerkje
Singelkerkje, Delfzijl
 
Contact: mevrouw K.M. Schut, tel. 0596-612016.
Mailadres: vvrijzinnigp.fivelgo@gmail.com

So, this is christmas

De Beatle John Lennon zong: "So, This is christmas'.

 Zo, dit is kerst, oftewel: So this is christmas, zo begint één van de bekendste kerstliederen uit de popmuziek. Het is van John Lennon, één van de Beatles. Aan deze regel moest ik denken terwijl ik het nieuws tot me nam. De afschuwelijke oorlog in Oekraïne. De voortdurende bombardementen van Rusland op energiecentrales, belangrijke infrastructuur en burgerdoelen. Met als gevolg doden en gewonden en miljoenen mensen verstoken van warmte, licht en water. Soms enkele uren, soms dagen of weken. Terwijl het vriest dat het kraakt. Zo, dit is kerst in Oekraïne.                                                                                                                                            

Mooie Adventsmiddag in Witte Kerkje

Mooie Adventsmiddag in Witte Kerkje

Donderdag 15 december  hield Vrijzinnig Haren een mooie Adventsmiddag in het Witte Kerkje. De ongeveer twintig aanwezigen konden onder meer luisteren naar Marinus den Oudsten, die twee boeiende kerstverhalen vertelde. De kerkleden hadden ook een fors aantal kledingstukken (handschoenen, shawls en sokken) meegenomen, bestemd voor de Open Hof, een opvangcentrum voor daklozen in Groningen. Bestuurslid Jelle Witteveen maakte bijgaande foto's.

Hartsverandering nodig

Symbool van het aardbevingsgebied in Groningen

Kijk ik (Greta Huis) in mijn straat naar links dan zie ik enkele huizen leeg staan. Even verderop staan rondom vier woonpanden, ook leeg, steigers. Dagelijks zijn er tientallen boiuwvakkers in de weer op de daken, in de huizen en schuren. De bewoners zijn verhuisd en  wonen tijdelijk in wisselwoningen.

[12  >>