PROVINCIALE VERENIGING VAN VRIJZINNIGE PROTESTANTEN GRONINGEN

Haren, Het Witte Kerkje

Haren, Het Witte Kerkje
Witte Kerkje, Jachtlaan 11, Haren, T. 050-5347593.
Om de week is er op zondag dienst die om 10.00 uur begint. (zie agenda).
Postadres van de kerk is:Postbus 29, 9750AA, Haren.
Contact: de heer A. Trox, tel. 050-3094682.

Fivelgo, Singelkerkje

Fivelgo, Singelkerkje
Singelkerkje, Delfzijl
 
Contact: mevrouw K.M. Schut, tel. 0596-612016.
Mailadres: vvrijzinnigp.fivelgo@gmail.com

Het Witte en het Zwarte Kerkje

Het Witte en het Zwarte Kerkje

Het Witte Kerkje in Haren is vrijwel algemeen bekend, zeker bij de vrijzinnigen. Het kerkje is ongeveer 85 jaar oud en gebouwd in opdracht van de toemalige Vereniging Vrijzinnig Hervormden, de voorloper van de huidige VVP.
In of op IJsland hebben ze het Zwarte Kerkje, zelfs meerdere, bijvoorbeeld Búdakirkja.

Een kerkdienst in De Dilgt en een uitnodiging

“De Dilgt is een moderne woonzorglocatie op een prachtig en groen terrein, aan de rand van Haren. Ongeveer 350 bewoners ontvangen hoogwaardige zorg, begeleiding en/of ze verblijven er om te revalideren”.

 Het bovenste citaat kunt u lezen op de website van de ZINNlocatie De Dilgt. Misschien bent u er wel eens geweest. Even bij iemand op bezoek, een goede bekende of een familielid, uw vader of moeder of misschien zelfs uw partner. Het is mooi dat er een voorziening is zoals De Dilgt, maar de keuze om er te gaan wonen wordt meestal niet vrijwillig gemaakt. Er is altijd een aanleiding. Er is sprake van verlies, verlies van gezondheid, lichamelijk of geestelijk en thuis wonen lukt verdrietig genoeg niet meer.  Zo is De Dilgt voor velen hun nieuwe huis geworden. Maar om van een huis ook een thuis te maken, is veel nodig.

Buitendag in teken vluchtelingen

Buitendag in teken vluchtelingen

De 81-jarige heer Arend Stuurwold uit Winsum moest plotsing invallen als organist op de Buitendag in Niekerk. Vaste organist Dick Rozenga was vlak voor de dienst onwel geworden. Het gaat nu weer goed met hem. Hoewel Stuurwold vele jaren lang geen kerkorgel had bespeeld, ging het hem goed af.

De Buitendag van de VVP in Niekerk (WK) stond qua dienst in het teken van de vluchtelingen. Voorganger Greta Huis hield daarover een gloedvol betoog. Na de dienst werd er gezellig koffie gedronken en geluncht in het nabijgelegen dorpshuis De Rotonde.

Journalist/fotograaf Simon van der Goot, ook eindredacteur van 'Binding', woonde de dienst bij en maakte bovenstaande foto's. Hij schreef ook een verslag voor zijn orgaan "DitisWesterkwartier". Via onderstaande link is dit verslag volledig te lezen. 

https://ditiswesterkwartier.nl/viering-vrijzinnigen-in-niekerk-in-teken-van-vluchteling/

 

[12  >>