PROVINCIALE VERENIGING VAN VRIJZINNIGE PROTESTANTEN GRONINGEN

Actueel

vrijzinnige diensten in provincie 

Zondag 11 juni er  een zogenoemde Groene Dienst in het Witte Kerkje te Haren. Voorganger is mevrouw Greta Huis en de organist is de heer Dick Rozenga. Aanvang 10 uur.

Zondag 18 juni is er een vrijzinnige dienst in de Romaanse Kerk te Marum. Voorganger is mevrouw Christine Schlette. Aanvang 10.30 uur.

Zondag 25 juni is de jaarlijkse Koffielunch in het Witte Kerkje te Haren. Aanvang 11.00 uur. Opgave graag vooraf bij mevrouw Wendela Meijer, tel.050-5346966 of w.meijerba@gmail.com

Zondag 25 juni is er ook dienst in de Torenstraatkerk te Scheemda. Voorganger is mevrouw C. Boon. Aanvang 9.30 uur.

 

 

VVP Groningen op youtube en faceboek

 

https://www.youtube.com/channel/UC042rLfBcZTJY8xh9R5JhHA

Als u bovenstaande link aanklikt komt u op de youtubepagina van de VVP Groningen, waarop ook diverse artikelen staan, zoals overwegingen van voorganger Greta Huis. Op Facebook staat de VVP op de pagina Vrijzinnig Groningen.

Verhuur Witte Kerkje

Op dagen dat het Witte Kerkje niet wordt gebruikt, bestaat de mogelijkheid de ruimte te huren voor externe activiteiten. Inlichtingen en reservering bij mevrouw H. Bier-Van der Laan, tel. 06-43539850.

Wat is vrijzinnig geloven?

Vrijzinnigheid is een persoonlijke manier van geloven, die geworteld is in het christendom. Vrijzinnig geloven kenmerkt zich door een vrije en kritische omgang met de Bijbel en de christelijke traditie; ‘kritisch’ want zowel Bijbel als tradities zijn gevormd binnen een bepaalde context, en ‘vrij’ omdat iedere generatie haar eigen vertaling moet maken. Vrijzinnigheid is open naar de cultuur en gericht op menselijkheid.