PROVINCIALE VERENIGING VAN VRIJZINNIGE PROTESTANTEN GRONINGEN

Actueel

BEVESTIGING GRETA HUIS.

Zondagmiddag 19 november zat het Witte Kerkje in Haren vol met met VVP-leden uit Haren, Appingedam en Delfzijl, met familie en bekenden van Greta Huis, leden van VG Westerkwartier en andere belangstellenden. Ze zaten daar voor Greta die deze middag werd bevestigd als de nieuwe pastoraal werker voor de  Vereniging van Vrijzinnige Protestanten in de provincie Groningen. De bevestiging geschiedde door onze vorige voorgangers, Simone van der Laan en Rutger Immink.

Het was een feestelijke dienst met een stijlvolle bevestiging van de nieuwe samenwerking, waarbij zowel de gemeente als Greta elkaar hebben beloofd op een goede manier met elkaar om te gaan. Na de bevestiging gingen de kinderen onder het zingen van Sint Maarten-liedjes naar hun eigen ruimte. Na de overweging kwamen ze terug in de kerk.                                                                                          

Na de dienst was er voor iedereen gelegenheid om Greta de hand te drukken en was er verder koffie en thee tijdens een plezierig samenzijn als afsluiting van deze middag.

De collecte was bestemd voor de broodfiets van de Open Hof in de stad Groningen en heeft 300 euro opgebracht.

5.500 EURO NAAR GOEDE DOELEN

Zondag 1 oktober heeft secretaris Piet Bouma van de Stichting Oud Papier in Haren twee cheques, met een totale waarde van 5.500 euro, uitgereikt aan voorzitter Ate Trox van het bestuur van het Witte Kerkje. Het geld gaat naar twee goede doelen: 3.250 euro naar het project Cocibolca in Nicaragua en 2.250 euro naar Team Up dat vluchtelingen helpt op Lesbos.

Dankbrief van Cocibolca

Zoals in bovenstaande artikel valt te lezen is er van de gift van de stichting Oud Papier 3.250 euro naar het project Cocibolca in Nicaragua gegaan. Wendela Meijer ontving de volgende dankbrief::

Geachte mevrouw Meijer,

Zoals u weet is Cocibolca International School heel erg blij met de donatie vanuit het Witte Kerkje. Het geld is grotendeels gebruikt voor het kopen van de hardnodige schoolmeubels. De school is goed op weg om helemaal financieel zelfstandig te worden, maar we zitten nog net met wat moeilijke groeistuipen. Zo hebben we dit jaar behoorlijk wat nieuwe leerlingen erbij, maar hadden we dus geen geld om meubilair voor hen te kopen. De stoelen en tafels hebben we van de donatie van het Witte Kerkje gekocht. Ook de matten waarop karateles wordt gegeven. Voorheen ging dat gewoon op de cementvloer, waardoor de kinderen elkaar niet op de grond konden werpen en de klassen erg beperkt worden. Zelfvertrouwen, een gezond lichaam, en sportieve houding en discipline worden nu beter bijgebracht. Ook is er nog een kast gekocht, maar die is nog in de maak en een deel van het geld is besteed aan aankopen van ramen om een klaslokaal 'dicht' te maken. Samen met een andere donatie hebben we dat raamwerk nu kunnen betalen.

Met vriendelijke groeten, Tjitske Bierman-de Winne, founder On-Stage Latijns-Amerika.. 

VRIJZINNIGE DIENSTEN

Plaatsen en tijden (voor data zie agenda):

Haren: Witte Kerkje, Jachtlaan 11, Haren aanvang 10.00 uur.

Delfzijl: Het gebouw, Singel 31, Delfzijl, aanvang 10.00 uur. 

Marum: Romaanse Kerk, aanvang 10.30 uur.

Scheemda: Scheemder Kerk, aanvang 9.30 uur.

Hellum: Hervormde kerk, aanvang 10.00 uur

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten in de Provincie Groningen

Secretariaat. dhr A. Trox, Pr. Bernhardlaan 13, 9765 AK Paterswolde

a.trox@planet.nl

 

Agenda

21 Jan 2018
Het Gebouw

Dienst Delfzijl


21 Jan 2018
Het Witte Kerkje Haren

Dienst in Haren


28 Jan 2018
Torenstraatkerk Scheemda

Dienst in Scheemda


04 Feb 2018
Het Witte Kerkje Haren

Dienst in Haren


18 Feb 2018
Het Witte Kerkje Haren

Dienst in Haren


04 Maa 2018
Het Witte Kerkje Haren

Dienst in Haren