PROVINCIALE VERENIGING VAN VRIJZINNIGE PROTESTANTEN GRONINGEN

Is God rechts? Onzin, stelt Ate Trox.

 

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en SGP-voorman Kees van der Staay kunnen het aardig met elkaar vinden. Is God Rechts? stelde de NRC dan ook in achtergrondartikel. Ate Trox kwam via een ingezonden brief in het geweer. 

‘God is rechts’ was de vetgedrukte kop van een artikel in de NRC van begin augustus.. Zelden las ik in drie woorden grotere onzin. Al lezende bleken ze afkomstig te zijn van Thierry Baudet. Overduidelijk is dus dat deze zelfbenoemde ‘cultuurchristen’ niet weet waar hij het over heeft.

Immers, het grote gebod in de Bijbel draagt de mens op God lief te hebben en dat dit betekent je naaste lief te hebben als jezelf. Daarbij komt dat er niet voor niets in de Bijbelse verhalen er vele keren aan wordt herinnerd dat je moet omzien naar de weduwe, de wees en de vreemdeling in je midden. Anders gezegd: dat je de mensen die geen rechten, macht of geld hebben niet aan hun lot mag overlaten maar dat je daarvoor dient te zorgen. Dat is een lastige maar belangrijke opdracht. En ik kan daar echt geen rechts programma in ontdekken.

Het artikel in de NRC gaf een verslag van een bijeenkomst van Baudet met een aantal aan de SGP gelieerde personen en de SGP verwelkomt het FvD in de fractie van het Europees parlement waar ze deel van uitmaken. Het is verbijsterend dat de SGP zich bij dit soort gedachtegoed thuis voelt. Er is wel een heleboel dogmatisch geneuzel nodig om dat te rechtvaardigen. De CU heeft de rug recht gehouden en besloten niet in één fractie te willen zitten met de ‘cultuurchristenen’ van de FvD.

Laten we hopen dat dit ‘cultuurchristendom’ een kort leven beschoren is. 

Ate Trox

 

Deel dit