Opleiding

Opleidingsinstituut voor theologie, levensbeschouwing en geestelijke begeleiding in Vrijzinnig Perspectief (OVP)
ovp diplomering660

Het Opleidingsinstituut OVP te Bilthoven biedt sinds 1980 een veelzijdige deeltijdopleiding tot pastoraal werker/geestelijk verzorger. Dit is een brede en praktische theologische en levensbeschouwelijke vorming met veel aandacht voor filosofische, literaire en historische dimensies van mens en maatschappij.

Het OVP biedt ook een éénjarig levensbeschouwelijk en theologisch oriëntatiejaar. Gedurende de eerste drie jaar worden de lessen op circa 20 zaterdagen per jaar aan het OVP gegeven. Daarna kan in één jaar het diploma Bachelor HBO Theologie/Pastoraat aan de Academie voor Theologie en Levensbeschouwing (ATL) van de Hogeschool Inholland te Amsterdam behaald worden.

Het Opleidingsinstituut beoogt te voorzien in de behoefte aan eigen geloofsontwikkeling en stimulering van ruimdenkend geloofsleven en pastorale zorg/geestelijke verzorging zoals zich dat onder andere in de geloofsgemeenschappen van NPB en VVP (of daarmee verwante geloofsgemeenschappen) voordoet. Deze gemeenschappen bewegen zich op het brede terrein tussen orthodoxie en atheïsme, dat in het bijzonder de vrijzinnig-christelijke en de religieus-humanistische varianten van geloofsbeleving omvat.

De opleiding van het instituut is ook gericht op de geestelijke verzorging in die (zorg)instellingen waar een ruimdenkende inbreng wordt gevraagd. Daarnaast vormt de opleiding ook een goede ondersteuning bij (het vestigen van) een eigen praktijk op dit werkterrein.

Zie verder op: www.instituutovp.nl

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

22 Maa 2018
Boskoop Vrijzinnig Protestantse Kerk

Muziek uit de hemel


22 Maa 2018
Oudshoornse Kerk

Lezing ´Als je niet meer beter wordt´


11 Apr 2018
Honselersdijk Protestantse Kerk

Vertelvoorstelling 'Een hart vol verhalen'


Column

  • Column: Een hemel op een doordeweekse dag

    Het leven is niet altijd even prettig, zo weet Foekje Dijk. Daarom is het belangrijk om te blijven lachen.