Radio-theologe als inspiratiebron

Radio-theologe als inspiratiebron

Nicolette Bruining was een van de eerste vrijzinnigen die de nieuwe media omarmde en daarmee het vrijzinnige gedachtegoed bereikbaar maakte voor een grote groep mensen.

Nicolette was oprichtsters en later voorzitter van de Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep (V.P.R.O.) en dat is voor VVP-theoloog Marjan Driessen een reden om haar te nomineren voor de titel van meest vrijzinnige theoloog van Nederland.

‘Haar sterkste punt is de communicatie van de vrijzinnige theologie. Omdat ze dat via de radio deed, bereikte ze veel meer mensen dan andere theologen deden’, aldus Marjan.

Nicolette is ook een inspiratiebron voor Marjan omdat zij een vrouwelijke pionier was in een kerk die werd gedomineerd door mannen. ‘Ze ging theologie studeren en promoveerde daarop terwijl dat toen niet gebruikelijk was. Ze werd voorganger bij de NPB en de VVH in Den Haag. Daarnaast gaf ze op een inspirerende manier les op middelbare scholen’.

Voor Marjan genoeg redenen om op Nicolette Bruining te stemmen.

Nicolette is een van de tien theologen die geselecteerd zijn voor de verkiezing van meest vrijzinnige theoloog van Nederland. U kunt op haar of op een van de andere theologen stemmen.

Stem hier

Deel dit