Noord-Holland

Noord-Holland in opschudding

Noord-Holland in opschudding

Aankondiging: houd zaterdag 1 september 2018 vrij, want u bent van harte uitgenodigd voor ons vrijzinnig event!

Kerstmeditatie

Kerstmeditatie

Johannes opent zijn evangelie met de bekende woorden: In het begin was het woord, en het woord was bij God, en het woord was God." Het klinkt heel plechtig. En abstract. Niet zo gevoelig als het verhaal van de hoogzwangere Maria en Jozef. Veel strakker dan het verhaal van de overvolle herbergen. En de voederbak met stro.

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017

De nieuwsbrief van december is verschenen. Met een woord van de voorzitter, een kerstmeditatie van de predikant, en meer lezenswaardigs.

U kunt de nieuwsbrief hier in PDF-formaat downloaden.

Nieuwjaarsvoornemens?

Nieuwjaarsvoornemens?

 

Op de Huffington Post, een bekende nieuwswebsite, verscheen vorig jaar een artikel van Travis Bradberry. Het ging over tien goede gewoontes. 

Natuurlijk zijn er veel goede gewoontes, en bijna allemaal zijn ze een nieuwjaarsvoornemen waard.

Van de voorzitter

Op de jaarlijkse ontmoetingsdag van de VVP Nederland, konden we genieten van een enthousiaste presentatie door Govert Schilling, wetenschapsjournalist. In mijn ogen weet Govert Schilling alles van wat er in het heelal gebeurt en hij weet zijn kennis over te brengen op een manier die door mij als leek en ik hoop ook door anderen goed was te volgen. Nadat hij had uitgelegd dat binnen een ster kernfusie plaatsvindt van onder andere waterstofatomen tot heliumatomen er energie vrij komt die elektromagnetische straling veroorzaakt. Dat zien wij in de stralen van licht die de sterren geven. 

Niet in Gods naam

Niet in Gods naam

In de Leeskring Zaanstreek wordt deze keer een aantal hoofdstukken uit het boek van rabbi Jonathan Sacks: ‘Niet in Gods naam’, dat als ondertitel heeft ‘Een pleidooi tegen religieus extremisme en religieus geweld’ gelezen en besproken.

Zoeken

Contact

VVP Noord-Holland
Ds.Henri Frölich
Westerweg 48
1445AD Purmerend
Tel: 0299 840789
Email: ahfrolich@gmail.com

Agenda

02 Maa 2018
De Stolp

Meditatiecursus


03 Maa 2018
Kogerkerk

Muziek in de Kogerkerk


04 Maa 2018
Protestantse Kerk Wognum

Viering Westfriese Ekklesia