40dagenkalender 2020: In je element blijven

40dagenkalender 2020: In je element blijven

Met de Veertigdagenkalender van 2020 hoopt samensteller Joke van der Velden dat iedereen in zijn of haar element kan leven.

Net als voorgaande jaren gebeurt dat met behulp van inspirerende verhalen, gebeden, teksten en gedichten voor jong en oud, rondom het thema ‘element’. Dat woord kun je op verschillende manieren interpreteren. Je hebt de vier elementen water, vuur, aarde en lucht, waar Joke graag nog de basiselementen licht en taal aan toe zou willen voegen. Maar bij element gaat het in de Veertigdagenkalender vooral om ‘in je element zijn.’

‘Deze kalender probeert te zoeken naar wegen opdat uiteindelijk iedereen in haar of zijn element kan leven,’ zo schrijft Joke van der Velden in de inleiding. ‘Dat gebeurt door middel van verhalen, gebeden, teksten en gedichten. Op de zeven zondagen mogen we opademen, dan vieren we dat het ooit al Pasen is geworden. Zeven kleine oases, waarmee we in onze nopjes mogen zijn. Op deze zondagen vindt u bijbelgedeeltes met uitleg en ook de illustraties zetten aan tot nadenken. En er zijn een paar recepten, eenvoudig en vegetarisch. In de verhalen op de zaterdagen zijn alle kinderen in hun element met het element. Dat element maakt deel uit van hun wezen, waarin ook een verbinding ligt met God, aldus ds. Jantine Heuvelink van wier hand deze kinderverhalen zijn.’

‘Het gaat uiteindelijk om het leven, het samen leven op deze aarde waarin niemand te kort komt en ieder mag opbloeien tot volledig, volwaardig mens. Laten we toasten op het leven en zo toeleven naar het Paasfeest,’ besluit Joke.

De Veertigdagenkalender is een jaarlijkse publicatie van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten en is bedoeld om tijdens de veertig dagen voor Pasen te lezen. De kalender bevat voor elke dag een inspirerende tekst. De kalender begint dit jaar op woensdag 26 februari, dan is het Aswoensdag.

De prijs van de kalender bedraagt € 3,50. Vanaf 10 exemplaren wordt de prijs € 3,00, vanaf 40 exemplaren € 2,75 en vanaf 100 exemplaren € 2,25. Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten.

U kunt de kalender hier bestellen

Deel dit