Alle Uitgaven

Alle onderstaande publicaties hebben betrekking op de vrijzinnige leef- en denkwereld. Prijzen zijn exclusief portokosten en € 1 administratiekosten per bestelling.

Ongelooflijk

Ongelooflijk

Twaalf vragen van  jongeren staan in het midden van het boekje 'Ongelooflijk' prikkelende vragen rond geloven, van Joke van der Velden. Zij schreven op wat bij hen boven kwam bij geloven.

Zinatlas

Zinatlas

De Zinatlas is een bundel met essays over thema’s als: eten en drinken, goed en kwaad, waardepatronen, oorlog en vrede, geloven, hemel, bewoonde wereld, geld en macht, hoop en liefde.

Kerstbundel 2011

© Paul Jeffrey, ACT Alliance, vluchtelingenkamp Dabaab in Kenia

De Kerstbundel van dit jaar heeft het thema ‘Waar geef je om?’  en sluit aan bij het jaarthema compassie. Compassie omschrijven wij als medeleven, mededogen en barmhartigheid.

Religie en het relationele zelf

Religie en het relationele zelf
Introductie van het werk van de Amerikaanse psychoanalyticus en godsdienstwetenschapper James W. Jones, door beschrijving van de theorie alsmede door gevalsbeschrijvingen.

Vrij Jong

Vrij Jong

Twaalf jongeren aan het woord die op een of andere manier een link hebben met de vrijzinnigheid. Waar zijn zij in geïnteresseerd en voelen ze zich nog aangetrokken tot het vrijzinnig gedachtegoed?

Zinwijzerspel

Zinwijzerspel

De Zinwijzer, een spel voor oud en jong,  is bedoeld om het gesprek op gang te brengen over de positie die mensen innemen op levensbeschouwelijke landkaarten. In het spel test je jezelf in goed gezelschap.

Kerstmusical Zoek de Ster

Kerstmusical Zoek de Ster

Deze musical gaat over drie koninginnen, zwaar beladen met kinderwagen en babymelk, op zoek naar een ster. Maar hoe vind je die zonder tomtom? Het gaat ook over je eigen zoektocht naar de ster.

Tegendraads

Tegendraads

Vrijzinnige stemmen op het kruispunt van geloven en denken.
Teksten en gedachten van denkers en doeners die, op het kruispunt van geloof en rede, positie hebben gekozen.

<<  1 [2