Bestel nu 'Angst voor de mythe'

Bestel nu 'Angst voor de mythe'

'Angst voor de mythe' gaat over de zoektocht naar de historische Jezus. U kunt het bij de VVP bestellen. 

Op de achterkant van het boek van Arne Jonges staat:

De echte Jezus vind je in het mythische verhaal en in de levende godsdienst. De mythe is de wieg van ons weten, want mensen zijn vertellende wezens. Een mythe is niet zomaar verzonnen. Mythes zijn verhalen die een leefbare wereld creëren.

In het boek 'Angst voor de mythe' betoogt Arne Jonges dat in de Bijbel het 'historische' niet zozeer van belang is, maar het mythische. Het zijn de creatieve en inspirerende mythes, die een groep mensen tot een volk maken. De mythe gaat over vandaag en morgen.

Volgens Arne Jonges heeft iederen godsdienst mythische verhalen als kern. Dus ook het christendom. Het heeft dan ook niet zo'n zin om op zoek te gaan naar de historische Jezus. Want ieder Jezusbeeld zal niet meer blijken te zijn dan een creatie van de onderzoeker.

Maakt dit alles de betekenis van de verhalen minder belangrijk? 'Nee', zegt Arne Jonges. 'Historische feiten hebben geen enkele relatie met geloofsfeiten'. Als we tot ons door laten dringen dat de mythe over het heden en de toekomst gaat, wordt de boodschap van de verhalen steeds actueler: van groot belang voor de mens van vandaag en morgen.

Bestel het boek hier voor € 12,95

 Wilt u het boek bespreken in een gesprekskring? Download dan hier discussievragen


Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Abonneer u nu op de nieuwsbrief

Deel dit