Extra-stoel methode

Extra-stoel methode

Een dialogische methode die gebruikt kan worden tijdens de kerkdienst, in kinderkringen of verteluren, maar ook thuis aan tafel. Het idee is gestoeld op het (joodse) ritueel van de extra stoel voor een eventuele gast.

Het geeft aan dat je toch voorbereid bent op het onverwachte door een glas of een bord klaar te zetten. Wie zie je daar al zitten, wie zal er komen? De deur staat al open. Een (al dan niet fictieve) gast neemt plaats op de stoel, waardoor er een gesprek kan plaatsvinden met elkaar en met de extra gast. Het gesprek moet van beide kanten komen, van de persoon op de extra stoel als ook van de kinderen en volwassenen aan tafel. Wij hebben al een aantal mogelijkheden ontwikkeld die u direct kunt gebruiken. De profeet, de leeuw van Daniël, Boeddha, een wirgel, Albert Schweitzer, Martin Luther King en vele anderen zijn interessante tafelgasten.

‘Het door middel van onze verbeeldingskracht en inlevingsvermogen tegenwoordig stellen van mogelijke standpunten van anderen.’ Hannah Arendt

De methode is losbladig en u kunt uw eigen gasten gaan uitkiezen. Ook is er een mooi stoelenlied, speciaal voor deze methode geschreven en gecomponeerd. Er wordt met dankbaarheid gebruik gemaakt van de methode ‘filosoferen met kinderen’. In de map bevinden zich ook gespreksvragen om met gemeenteleden en geïnteresseerden te praten over ‘het waartoe en waarom van overdracht’.

Kosten € 5,00 + portokosten 

Bestellen

extra stoel voorkant

 

Deel dit