Veertigdagenkalender 2018: de Bijbel, zit daar muziek in?

Veertigdagenkalender 2018: de Bijbel, zit daar muziek in?

Het viel Joke van der Velden tegen dat er eigenlijk maar zo weinig muziek voorkomt in de Bijbel. Ze had anders verwacht en gehoopt.

In haar jaarlijkse veertigdagenkalender staat ze daarom dit keer uitgebreid stil bij muziek. ‘Iedereen houdt van muziek alleen niet allemaal van dezelfde klanken. Klassiek of modern, atonaal of methal, soul of requiem… Muziek raakt in ons allen een snaar die een bepaalde emotie oproept. En dan heb ik het nog niet eens over de talloze mensen die zelf muziek maken en daaraan plezier beleven en daar anderen mee verblijden’, aldus de auteur.

Ze bladerde door de Bijbel op zoek naar passages over muziek. ‘Dat viel mij tegen’. Toch is het haar gelukt om een hele kalender muzikaal samen te stellen.

‘Daarom in deze kalender gedichten, uitleg van bijbelteksten, gebeden, kinderverhalen (door Jantine Heuvelink) en vertellingen, waar het thema van deze 40dagenkalender op slaat: daar zit muziek in!
En zoals gebruikelijk vindt u ook enkele recepten met deze keer vooral groene wintergroentes en wie niet van broccoli houdt heeft pech of moet creatief zijn.’

De prijs bedraagt € 3,50, exclusief portokosten, vanaf 10 exemplaren wordt de prijs € 3,00, vanaf 40 exemplaren € 2,75 en vanaf 100 exemplaren € 2,25.

De kalender is bij ons uitverkocht, maar kan misschien nog besteld worden bij www.narratio.nl

Deel dit