Veertigdagenkalender: laat me niet lachen

Veertigdagenkalender: laat me niet lachen

De jaarlijkse veertigdagenkalender, samengesteld door ds Joke van der Velden, is weer te bestellen, het thema is dit jaar 'Laat me niet lachen'.

Joke van der Velden zegt daar het volgende over:  

"Je hebt lachen en lachen. Lachen waar je vrolijk van wordt en lachen dat cynisch is of vol leedvermaak en dat is om te huilen. Het huilen staat je nader dan het lachen is een uitdrukking die helaas heel vaak van toepassing is op de situatie in onze wereld. De bijbelgedeeltes op de zondagen laten dat overduidelijk zien.
Op weg naar Pasen speelt ook uitlachen een belangrijke rol. Er wordt te vaak gesuggereerd om van alles letterlijk te geloven. Pasen, opstanding wordt dan de opperste kletspraat van vrouwen (Lukas 24:11)… ronduit belachelijk!

Het thema van deze kalender wil helpen laten zien dat je best kritisch mag zijn als het om geloven gaat, maar dat uiteindelijk het positieve wint. Er is reden tot lachen, vreugde, opstaan en verder gaan!

Voor de kinderen heeft ds. Jantine Heuvelink weer de zaterdagen gevuld. De recepten zijn dit keer weer wèl vegetarisch, hoewel vasten veel meer is dan dat. Maar ook dat wordt uitgelegd.
En dan zijn er nog de gebeden, de gedichten, de teksten om over na te denken al dan niet met een glimlach om je mond. Als dat zo is, laat het dan een ander ook lezen want lachen is werkelijk gezond.

En als u denkt dat ik u iets probeer wijs te maken ( laat me niet lachen betekent dat volgens het woordenboek) lees dan deze kalender maar. Een vrolijk Pasen toegewenst."

De kalender begint dit jaar op (Aswoensdag) 10 februari.

De prijs bedraagt € 3,50. Vanaf 10 stuks wordt de prijs € 3,00, vanaf 40 stuks € 2,75, vanaf 100 stuks € 2,25. Alle prijzen zijn exclusief portokosten. 

De kalender is bij ons uitverkocht.
U kunt hem nog wel bestellen bij Uitgeverij Narratio:
www.narratio.nl 
0183 62 81 88

 

 

Deel dit