Vrijzinnige kerstbundel 2018: Hemelse klanken

Kerst is een muzikale periode: we luisteren naar het verhaal over zingende engelen en vrijwel overal kunnen we de bekende kerstliederen horen. In de kerstbundel van2018 zit dit keer ook muziek!

De een vindt zichzelf een goede zanger, een ander beperkt zich liever tot het luisteren. Maar muziek doet hoe dan ook iets met ons: het bevordert de gezondheid, het speelt in op onze emoties en het kan ons zelf ontregelen!

cover kerstbundel 2018Dominee Alke Liebich, voorzitter van de VVP, opent de kerstbundel en schrijft over het (kerst)gevoel dat muziek ons kan geven. Predikant Hester Radstake geeft een intiem inkijkje in haar rouwproces na de dood van haar moeder en de rol die muziek daar bij speelde.

Beleidssecretaris Erik Jan Tillema legt uit waarom muziek heilig is - een eeuwenoud gegeven! - terwijl voorgangers Foekje Dijk en Greta Huis stilstaan bij het ontregelende van muziek. Foekje houdt van het afwijkende geluid dat er voor zorgt dat niet alles een eenheidsworst is en Greta laat zich ontroeren door een zingende ex-gedetineerde.

’Muzikale’ afbeeldingen geven de kerstbundel extra sfeer en laten zien dat je muziek niet alleen kunt horen, maar ook kunt zien.

De bundel is een product van de VVP, voor iedereen die zich op een vrijzinnige manier wil laten inspireren. Vele gemeentes sturen deze bundel als blijk van medeleven naar zieken en mensen op leeftijd. Ook wordt het boekje gebruikt als een extra attentie bij een pastoraal bezoek vlak voor de feestdagen. En soms gaat de kerstbundel als kerstgroet van de gemeente naar alle leden.

De prijs bedraagt € 3,50 exclusief portokosten. Vanaf 20 exemplaren wordt de prijs € 3,25 en vanaf 50 exemplaren € 2,95. U kunt bestellen via het online bestelformulier.

Deel dit

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

21 Okt 2018
Haren Witte Kerkje

Zang en gitaar door Martijn van Kogelenberg


25 Okt 2018
Boskoop Vrijzinnig Protestantse Kerk

Zang en gitaar door Martijn van Kogelenberg


25 Okt 2018
Oudshoornse Kerk

Lezing 'Het Evangelie volgens Vincent van Gogh'


Column

  • Column: Vergeten martelaar

    Naar aanleiding van het laatste nieuws over de moord op de IKON-journalisten in 1981, dacht Karl van Klaveren weer aan ruim dertig jaar geleden.