VVP-kerstbundel over 'onderdak'

VVP-kerstbundel over 'onderdak'

De jaarlijkse kerstbundel van de VVP is weer verkrijgbaar. Dit jaar is de titel van de publicatie ‘Onderdak’ met als onderschrift ‘nu sijt wellekome’.

De kerstbundel staat in het teken van het oude verhaal, waar de woorden ‘voor hen geen plaats’ al eeuwenlang klinken. We horen en zingen erover in de kerstnacht en op eerste kerstdag.

In deze bundel gaat het over wel of niet onder de pannen zijn of dankbaar zijn dat je een echt dak hebt. We hebben straatjuriste Caroline de Groot geïnterviewd over recht doen aan mensen zonder dak boven hun hoofd. Klaas Douwes kijkt met God mee door het dakraam van de hemel. En we horen Claudia de Breij zingen: mag ik dan bij jou schuilen?

De foto’s verbinden vandaag met de oude verhalen. En de spreuk: ‘Do not Judge a man until you walk two moons in his moccasins’, geeft te denken. En we realiseren ons dat ‘open staan voor anderen en wat anders is’ een opgave blijft. Kerst geeft ons toch ieder jaar weer het engelenkoor dat zingt: ‘In mensen een welbehagen?!’ Die woorden willen nog steeds onderdak krijgen.

Naast artikelen bevat de geïllustreerde bundel ook korte gedachten Zo brengen tekst, bijbelwoorden en beeld de lezer in vrijzinnige kerstsferen.

De bundel is niet alleen bedoeld voor leden van de VVP, maar voor iedereen die zich op een vrijzinnige manier wil laten inspireren. Vele gemeentes sturen deze bundel als blijk van medeleven naar zieken en mensen op leeftijd. Ook wordt het boekje gebruikt als een extra attentie bij een pastoraal bezoek vlak voor de feestdagen. En soms gaat de kerstbundel als kerstgroet van de gemeente naar alle leden.

De prijs bedraagt € 3,50 exclusief portokosten. Vanaf 20 exemplaren wordt de prijs € 3,25 en vanaf 50 exemplaren € 2,95.

BestellenDeel dit